Zenekarok evolúciója: DragonForce
2017. május 02. írta: Sarok Bettina

Zenekarok evolúciója: DragonForce

black-wallpaper-1.jpg

Az együttes 1999-ben DragonHeart néven született meg, de mielőtt bármilyen hivatalos anyagot elkészítettek volna DragonForce-ra változtatták a nevüket. A már elkészült számaikat az MP3.com-on jelentették meg, ahol évekig a metál-listák élmezőnyében szerepeltek. Mindezek ellenére, két tag: Steve Williams, és Steve Scott kilépett a zenekarból, hogy megalapítsák a Power Quest nevű formációt. Első albumukat 2003-ban adták ki, Valley of the Damned címmel. Már ezen a lemezen kivitelezésre jutott energikus, gyors és nem mellesleg technikás játékuk.

Az első albumuk felvétele után tagcserék folytak le: basszusgitáron Adrian Lambert, dobokon Dave Mackintosh (ex-Bal-Sagoth) lett az új zenész. 2004-ben már az új felállással vették fel új lemezüket, a Sonic Firestorm-ot, mely koronggal mégnagyobb népszerűségre tettek szert. Ezt egy turné követte az Angra, és a Mendeed zenekarok kíséretében. 2005-ben Adrian Lambert kilépett a zenekarból. Egy évvel később jelent meg harmadik lemezük, az Inhuman Rampage.

dragonforce-4ddecb428239f.jpg

Ezen a lemezen került elhelyezésre az egyik legismertebb daluk, a Through the Fire and Flames, amit a célközönség a Guitar Hero nevezetű játék legjobb számának is ítélt. Adriant a lemezmegjelenést követő turnén, Frédéric Leclercq váltotta, aki később hivatalos tagja lett a csapatnak. 2008 őszén jelent meg a zenekar soron következő lemeze, Ultra Beatdown címmel. Ebben az évben a formációt Grammy-díjra is jelölték, a "legjobb metal előadás" kategóriában a Heroes of Our Time című dalukkal.

2010. márciusában azonban az énekes, ZP Theart kilépett a zenekar soraiból, utódja, a piszkosul fiatal, és nem mellesleg jóképű Marc Hudson lett. Az új énekessel kiegészlve készítették el a The Power Within névre keresztelt albumukat, ami 2012-ben jelent meg. 2014. augusztus 18-án debütált, Maximum Overload néven hatodik korongjuk, melynek turnéja során 2015 januárjában az Epicával karöltve adtak koncertet Magyarországon. Legújabb stúdiólemezük május 19-én fogja meghódítani a világot, Reaching Into Infinity címen.

dragonforce2017x1240.jpg

süti beállítások módosítása