A legnépszerűbb dalok: Within Temptation
2017. május 13. írta: Sarok Bettina

A legnépszerűbb dalok: Within Temptation

A teljesség igénye nélkül!

within-temptation-630x315.jpg

Ice Queen - Mother Earth (2000)

Első helyen az Ice Queen című szám kapott helyet, mely dala  csapat második, 2000-ben megjelent albumán, a Mother Earth-szön került elhelyezésre. A szerzeményből egyébként kislemez is készült, amit 2001-ben jelenítettek meg, és amelyen nemcsak az említett dal különböző változatai találhatók meg, hanem  a Mother Earth, illetve Cage nevezetű tétel is, - utóbbi szintén két verzióban található meg. A szerzeményhez egyébként egy különleges képi világgal ellátott kisfilmet is forgatott a szimfonikus metált játszó holland együttes.

What Have You Done - The Heart Of Everything (2007)

A dal a csapat negyedik stúdióalbumán kapott helyet, mely korong 2007-ben hódította meg a világot. A nóta egyébként egy duett Keith Caputóval, - aki néhány éve már Mina Caputóként él. A fülbemászó duetthez nemcsak több változat készült, hanem különböző képi világot felidéző kisfilm is. A dalból egyébként kislemez is készült, melyen a What Have You Done megtalálahtó album- és kislemez változatban egyaránt.

Stand My Ground - The Silent Force (2004)

Minden bizonnyal a WT legmeghatározóbb albuma, a 2004-ben debütált The Silent Force. A lemez ugyanis olyan dalokat tartalmaz, melyek a mai napig fontos részét képezik a holland csapat repertoárjának. Ezen a nagysikerű lemezen került végül elhelyezésre a csapat máig legnépszerűbb szerzeménye, a Stand My Ground. A nóta olyannyira nagy sikerű lett, hogy a Vér és Csokoládé című film betétdalának is megválasztották. A dalhoz kisfilmet is forgattak Sharonék, melyben egy egy árvíz által tönkretett világot tárnak elénk, és egy könyvben láthatunk képeket a túlélésről. A klip egyes képkockáin a teljes zeneka r is megjelenik, akik egy város épületének tetején zenélnek, zuhogó esőben.

Memories - The Silent Force (2004)

A negyedik legnépszerűbb tétel, az együttes egyik legismertebb balladája, ami szintén a The Silent Force nevezetű nagylemezükről származik, és amivel a holland top 40-es listán a 11-ik helyet sikerült elérniük. Maga a dal és egyben a kisfilm is egy történetet mesél el az idős Sharonról, aki visszatér egykori házába, amit épp árulnak. Amint belép, átváltozik fiatalkori énjévé és otthona is ismételten olyan lesz, mint amire emlékezett. A jelenetekben Sharon körbejárja az épület minden egyes zugát, szerelmének emlékeit keresve, ahol a zenekar tagjai egyaránt megjelennek és zenélnek. A dal végéhez érve a vokalista ismét idős énjeként távozik egykori lakásából.

Angels - The Silent Force (2004)

 Az utolsóként feltüntetett szám ismételten az együttes 2004-ben megjelent, The Silent Force című lemezéről származik. A dalból hamarosan kislemez is lett, ami a holland zenei listák 8. helyéig menetelt, de a mai napig is szerves részét képezi a formáció repertoátjának, hiszen a dal a rajongók egyik nagy kedvencévé nőtte ki magát az évek során.

A nótához egyébként egy kisfilm is készült, ami egy sivatagban került rögzítésre, Spanyolországban. A videóban természetesen az  angyaloké a főszerep, akik fellépnek gonosz ellen. Az énekesnő, Sharon is megjelenik a klipben, aki a semmi közepén, egy út szélén elfogad egy fuvart egy paptól, aki a lakására viszi. A lány felfedezi, hogy a tiszteletes nem is olyan „szent”, mint amilyennek tűnik, mivel több lányt is meggyilkolt - miközben különböző személynek adta ki magát. Amikor elmenekülne, az atya elkábítja őt, majd megpróbálja őt is élve eltemetni, de ekkor  angyalokként megérkeznek a banda tagja, akik végül megmentik Sharont, majd a többi angyallal karöltve pusztítják el démont.

 

 

süti beállítások módosítása