Rajongóból lett bandatagok
2017. augusztus 02. írta: Sarok Bettina

Rajongóból lett bandatagok

cikk264614.jpg

Legújabb cikkünkben, négy olyan zenészt mutatunk be nektek, akik nem akármilyen bandában tengetik mindennapjaikat, ugyanis jelenlegi csapatuknak egykoron ők is a rajongói voltak!

1. Marc Hudson (DragonForce)

dragonforce-bang-your-head-balingen-14-07-2016-04.jpg

A DragonForce sármos frontembere nemcsak interjúkban, hanem régi képek megosztásával is tudatta a közöséggel, hogy számára bizony nem lesz nehéz elénekelni a csapat régebbi nótáit, ugyanis jómaga is rajongott a zenekarért. Elmondása szerint tinédzser évei alatt nagy hatással volt rá a zenekar (sőt, még pólója is volt), ugyanis a formáció gyors tempújú gitárszólói arra sarrkalták, hogy megtunaljunk gitározni.

Egy interjú keretein belül elárulta, hogy valójában gitáros szeretett volna lenni, majd Micheal Kiske, Bruce Dickinson, és a többi jólismert, már-már legendaként emlegetett metálénekes hatására elhatározta, hogy inkább az éneklésre koncentrál.

little_marc941496_470887889660427_1658233557_n.jpg

Csak, hogy tévedés ne essék, a szőke szívtipró nem intett búcsút hangszerének sem, ugyanis a közelmúltban az egyik DragonForce koncerten azon megtiszteltetés érte a közönséget, hogy kedvencüket nem csupán énekelni, hanem gitározni is egyaránt látták és hallották. 2011-ben lett a DF frontembere, ez idő alatt pedig három stúdióalbumuk jelent meg - legutóbbi lemezük májusban került az üzletek polcaira, Reaching Into Infinity címmel.

dragonforce_1.jpg

2. Alissa White-Gluz (Arch Enemy, ex-The Agonist)

4d227cf67a25d37b5d7b07d66ae4e488.jpg

Az Arch Enemy háza táján 2014-ben történt változás, amikor Angela Gossow énekesnő úgy döntött, itt az ideje, hogy végre a családjának szentelje életét. A legendás énekesnő azonban nem intett búcsút végelgesen is csapatának, ugyanis ő maradt továbbra is a menedzserük.

Angie utódjául a kanadai The Agonist zenekar frontasszonyát, Alissa White-Gluzt ajánlotta, aki örömmel el is fogadta a megtisztelő ajánlatot, hiszen jómaga is nagy rajongója a formáció munkásságának. Az új felállású csapat eddig egy nagylemezt készített el, második közös korongjuk pedig szeptemberben kerül majd az üzletek polcaira, Will To Power címmel.

arch-enemy-with-loomis.jpg

3. Elina Siirala (Angel Nation, Leaves' Eyes)

14705764_1781427458793469_5469922910753382380_n.jpg

A tavalyi év legnagyobb botránya minden bizonnyal a Leaves' Eyes háza táján történő énekesnő váltás volt, ugyanis Liv Kristine énekesnőt 13 évnyi közös zenélés után tették ki társai az egyébként általa alapított zenekarból.

A norvég szőkeség utódja azonban ismét egy "északi énekesnő" lett a finn Elina Siirala személyében, aki egyébként a Nightwish-főnök, Tuomas Holopainen rokona. A fiatal vokalista elmondása szerint nem volt nehéz számára a beilleszkedés, hiszen egyik kedvenc csapatának frontasszonya lett, akikkel tavaly jelentették meg a Fires In The North elnevezésű középlemezüket, de már az új lemez munkálatai is elindultak.

le_new7_col_s_1.jpg

4. Tommy Johansson (ReinXeed, Sabaton)

tommy-johansson.jpg

A ReinXeed frontembere tavaly lett a tank metált játszó svéd Sabaton gitárosa, miután Thobbe Englund bejelentette távozását. Thobbe búcsú, illetve Tommy bemutatkozó koncertjére a tavalyi Sabaton Open Air fesztivál keretein belül került sor, ami ugyan vegyes érzelmeket váltott ki a nézőtéren állóknak, ám kétség sem fér hozzá, hogy a srácok ismételten egy fergeteges show-t adtak.

Tommy számára egyébként nem volt ismeretlen a Sabaton zenéje, hiszen bekerüése előtt rajongott a csatametálosok muzsikájáért, olyannyira, hogy saját zenekarával feldolgozták Joakim Bodénék egyik legnépszerűbb himnuszaként is emlegetett Primo Victoria című szerzeményt.

57c5c67a-sabaton-us-canadian-chart-positions-revealed-for-the-last-stand-album-image.jpg

 

süti beállítások módosítása