Heidi Parviainen is esélyes volt Nightwish-énekesnőnek
2017. szeptember 06. írta: Sarok Bettina

Heidi Parviainen is esélyes volt Nightwish-énekesnőnek

1224439817_69.jpg

Köztudottan 2005. egyik legeslegnagyobb botrányának számított az, amikor a Nightwish tagjai nyílt levélben szólították fel a csapat arcát és hangját, Tarja Turunent, hogy lépjen ki az egíüttesből. Mivel nincs olyan ember a Földön, aki ne ismerné a sztorit és annak végkifejletét, így ezúttal nem is pedzegetném a témát! Mint ismeretes, a még Tarjának szánt dalok már készen álltak a felvételre, az énekesnő nélküli alakulat végül 2006-ban stúdióba vonult, és egy hivatalos közleményt is kiadtak az újdonsült vokalista keresésének ügyében.

A finnek legnépszerűbb metálbrigádja 2000 jelentkező közül választotta ki a megfelelő utódot, a listán pedig szerepletek feltörekvő, illetve már híres énekesnők nevei is egyaránt, ilyen például Vibeke Stene, Elize Ryd, és még sokan mások. Egy 2013-as interjúból azonban kiderült, hogy az Amberian Dawn élén híressé vált Heidi Parviainen is jelentkezett az énekesi posztra.

nw08.jpg

A karrierem kezdetén még nem ismertem a Nightwish-t. 2005-ben, miután Tarja távozott, a barátaim bíztattak azzal, hogy próbáljam meg és jelentkezzek az énekesi posztra. Elsőre azt mondtam, hogy «nem, ez nem fog menni», később azonban már úgy álltam az egészhez, hogy «miért is ne, egy próbát megér, nem vesztek vele semmit».

Mindezek ellenére, mint ismeretes a tagság végül a svéd Anette Olzonnál landolt, aki 2012-ig remekül helyt állt a zenekar frontasszonyaként, - a különbféle sérelmek ellenére is. 2007-ben már ő énekelte fel a Dark Passion Play című korongot, ami - még a 2004-es megjelenésű Once című lemezt megelőzve -, egyike lett a legerősebb Nightwish-albumoknak. 2011-ben debütált az Imaginaerum című kiadvány, ami a második és egyben utolsó anyag volt Nettie-vel a fedélzeten. A lemezhez azonos néven egy film is kapcsolódott, mely adaptáció 2012-ben került a vásznakra.

2f67e5471cc24240b110fb90cd60ec49.jpg

Mint ismeretes, 2006-ban megalakult az Amberian Dawn, első lemezük 2008-ban került az üzletek polcaira River Of Tuoni címmel. Heidi 2012-ig erősítette a formációt, mellyel mindösszesen négy stúdiólemezt adott ki. Nem sokkal később létre hozta a Dark Sarah nevezetű csapatot, mely zenekar eddig két korongot jelenített meg. Jelenleg harmadik albumukon dolgoznak.

amberian_dawntitulo4.jpg

süti beállítások módosítása