2017. november 17. 21:24 - Sarok Bettina

Szólóban is bemutatkozik Király Anna

15873049_1816202692002437_881191190119920030_n.jpg

Anna 2011-óta oszlopos tagja a Sorronia nevezetű zenekarnak, mely csapat jelenleg is gőzerőkkel dolgozik második stúdiólemezén, ami vélhetően hamarosan a boltok polcaira kerül majd. A srácok, - mintegy előzetesként - már néhány dalt megosztottak a nagyérdeművel, bizonyítva, hogy a nehézségek ellenére is keményen dolgoznak. A csapat egyelőre még nem osztott meg információt új lemezükkel kapcsolatban, ellenben az énekesnő háza táján zajlanak az események, ugyanis a közelmúltban elárulta, hogy a zenekar mellett szólóban is tevékenykedik majd.

Sőt, ha mindez nem volna elég, már azt is tudatta a célközönséggel, hogy első önálló szerzeménye, a Take Me Away elnevezést kapta, mely nóta hamarosan bemutatásra is kerül. Mint azt már említettük, az új korongról nem nyilatkozott a Sorronia, viszont a múlt hónapban örömmel osztották meg hivatalos Facebook-oldalukon a hírt, miszerint első lemezük, a 2013-as megjelenésű Words Of Silence négy éve hódította meg a világot, melynek népszerűsítő turnéja során számos sikerben és elismerésben részesültek. Ezúton szeretnénk gratulálni a csapatnak, Annának pedig további sok sikert a projektje elkészüléséhez!

23472092_1964840787138626_6251623694563175905_n.jpg

 

Szólj hozzá!
2017. október 08. 22:50 - Sarok Bettina

Távozik a Twilight Force énekese

3540382043_photo.jpg

A csapat 2011-ben indult hódító útjára,Philip Lindh és Daniel Sjögren jóvoltából. Bemutatkozó kiadványuk a The Power of the Ancient Force névre keresztelt kislemez volt, ami 2014-ben került  megjelenésre, majd ugyanazon évben már első korongjukat is piacra dobták Tales of Ancient Prophecies elnevezésen. A Christian Eriksson vezette csapat hamar turnéra is indult, majd nem sokkal később ismét stúdióba vonultak felvenni második nagylemezüket, amit a Gates of Glory, valamint a Battle of Arcane Might című kislemezek vonultattak fel.

2016-ban végül a lemezboltok polcain landolt óújdonságuk, ami a Heroes of Mighty Magic elnevezést kapta. Köztudott, hogy srácok a fantázia világából merítenek ihletet a dalok elkészülésénél, a nóták alapkövei pedig a sárkányok. Az együttes jelenleg is e lemezt turnéztatja, ám a napoban egy szomorú hírrel szolgáltak a rajongók, miszerint a Chrileon művésznéven futó énekesük úgy döntött: elhagyja a formációt.

Kedves barátaink, követőink...

Chrileon, az énekesünk már nem tagja a Twilight Force-nak. A királyságunkat a viharos idők lerombolták. A Twilight Force az elmúlt időkben messzire utazott, hogy válaszokat keressen a misztikus próféciáinkra. Többször is harcoltunk az utazások során és többnyire sikeresen. Mindent megtettünk azért, hogy egybetartsuk a csapatot, megtartsuk a békét és a királyságunk mágiáját.

- kezdték mondandójukat a srácok.

Most nyilvánvalóvá vált számunkra, hogy a veszélyes utak menetén Chrileon áldozatává vált a Forcelord sötét és egyben lelki varázslatának. Sajnos a sötétség és a szomorúság teljesen uralmába kerítette Chrileon lelkét. Chrileon tehát megszegte a fogadalmát, így már nem lesz velünk az elkövetkezendő csatákban. Ebből adódóan Chrileon elvesztette jogát afelett, hogy továbbra is a királyságunkban uralkodjon.

-árulta el a csapat.

tf5031743.jpeg

Tudjuk, hogy ez most egy komoly hír a bátor lovagainknak. De ne féljetek! A Twilight Force jövőbeli terveit mindez nem fogja befolyásolni. Most ismét egy izgalmas kaland fogja majd kezdetét venni, ami Chrileon utódjának megtalálását foglalja magába.

- áll a csapat mesebeli közleményében, melyet később eképp bővítettek ki:

Chrileon Twilight Force-ból való távozásáról szeretnénk most friss híreket közölni, hogy konkrétabb formában tisztázzunk egyes dolgokat. Úgy tűnik előbbi posztunk egy kisebb zűrzavart okozott arra vonatkozóan, amit valójában közölni szerettünk volna - ezt sajnos nem láttuk előre. Őszinték szerettünk volna lenni veletek, a mi bátor lovagainkkal, hogy tisztázhassuk, a Twilight Force zenéje továbbra is változatlan marad. Idővel világossá vált számunkra, hogy Chrileonnal más-más utat keresünk, tehát együtt már nem tudjuk közvetíteni azt a szenvedélyt és örömöt, amit a múltban együtt alkottunk meg. Sok szerencsét kívánunk Christiannek a jövőbeli terveihez, bár a hangja nagyon fog hiányozni.

-magyarázták.

twilight-force-53d90dc1b3a25.jpg

A srácok továbbá köszönetet mondtak Erriksonnak mindazért, amit értük tett, ám azt is elárulták, hogy már nagyban folyik az új énekes keresése, viszont erről egyelőre nem osztottak meg konkrét információt. Azt azonban nyilvánosságra hozták, hogy az elkövetkezendő turné keretein belül a Sabaton gitárosa, valamint a ReinXeed frontembere, Tommy Johansson áll majd a mikrofon mögött, aki számára kicsit sem ismeretlenek a Twilight Force dalai, ugyanis egy fellépés alkalmával már duettezett  az egykori frontemberrel - így nincs kizárva a lehetőség, hogy a srácok a jövőben Tommyt szeretnék majd a köreikben tudni.

tommy_johansson.jpg

Ezt követően az énekes is szót ejtett a történtekről, és ahogyan az lenni szokott egy teljesen más storyt vetett fel, mint amit egykori társai közöltek. Chris ugyanis elárulta, hogy nem az ő döntése volt a kilpés, hanem egy üzenet keretein belül közölték vele, hogy ők már találtak új énekest a turnéra, tehát már nem tartanak igényt rá.

Helló!
Tudom, hogy sokan vártátok már, hogy mondjak valamit a Twilight Force-ból való távozásomról. Tehát most itt van. Tegnap este egy szöveges üzenetet kaptam a zenekar egyes tagjaitól, melyben ez állt: «Chrille, ki vagy rúgva a zenekarból, már találunk egy csere énekest a turnéra.» Röviddel ezután elolvastam a médiában azt, hogy mit írtak rólam. Most elkezdhetem védeni magam, és mindent elmondani az én szemszögemből és minden másról is. De nem fogom megtenni. Nem hiszem, hogy mindez bármire is jó lenne. Nagyon szomorú és csalódott vagyok, hogy ez véget ért, de most csak annyit udok tenni, hogy várok. Rengeteg időt vesz igénybe mire teljesen begyógyulnak a sebek.

-kezdte mondandóját az énekes, majd így folytatta:

Tehát íme néhány összefoglaló:
Még mindig barátok vagyunk?
Valakivel igen, valakivel nem.
Dühös vagyok?
Nem.
Felhagyok a zenével?
Isten ments.
A következő évben biztosan kifogom majd találni, hogy mit is szeretnék csinálni, de remélem, hogy továbbra is követni fogjátok majd az utazásomat.

 

-írta az énekes, hivatalos Instagram-profilján keresztül.

14twilightforce01.jpg

 
 

 

 

 

Szólj hozzá!
2017. szeptember 29. 21:15 - Sarok Bettina

Mark Jansen a MaYan alakulásáról mesélt

u3e5v6x.jpg

Mint ismeretes, az Epica alapítója, Mark Jansen 2010-ben alapította a MaYan nevezetű formációt, ami dalszöveg tekintetében jóval súlyosabb témákkal foglalkozik, mint az alapítóatya már ismert csapatai. Az After Forever létrehozójaként is ismert zenész ezúttal a Femme Metal Magazin hasábjain tárgyalta ki a csapat kezdetét, majd egészen a napjainkig tartó időzakot is említésre méltatta.

Több oka is volt annak, hogy megalapítottam az együttest. Először is talákoztam Jack Driessen-nel, akivel évekig együtt dolgoztam  After Forever után.Közöttünk mindig is jól működött a kémia. Tehát, egyik találkozásunk során elkezdtünk agyalni azon, hogy jó lenne ismét együtt vezényelni egy zenekart. Később Sander Gommans-nel - aki szintén After Forever-ös fickó -, írtunk is néhány dalt. Egy bizonyos ponton azonban Sander úgy érezte ő még nem áll készen arra, hogy újra zenéljen, így keresnünk kellett valakit, aki átveszi a helyét. Így jött a képbe Franke, aki Sanderhez hasonlóan imádott élőben játszani.

-kezdte mondandóját az énekes, majd folytatta:

Ezúttal valami mást szerettem volna, ami más mint az After Forever, vagy mint az Epica, mely csapatokban gitározok/tam is. Itt viszont csak énekes vagyok. Zeneszerzéssel és gitározással is foglalkozom, de szeretem a változatosságot.

dsc_0140-01_mf_mayan_20170429.jpg

Ezt követően szóba került a csapat második nagylemeze, az Antagonize ami felér egy mérföldkönek a srácok történelmében, ezzel egyetemben pedig Mark kilátásban helyezte a harmadik lemez eshetőségét is.

Ez egy nagyon erős album lett. A legnagyobb metál magazin még a hónap albumának is titulálta akkoriban. Tehát nagyon örülök az album sikerének. Jelenleg az új dalok írásával töltjük az időnket, hiszen itt az ideje, hogy elkészítsük a harmadik nagylemezünket. Ez biztosan meg fog történni, de időbe telik. Remélhetőleg az új album még jobb lesz, mint az elődjei, de nagyon elégedettek vagyunk az Antagonize-zal.

- vallotta Mark, majd szó esett a dalok alaptémáiról, valamint arról, hogy mennyiben térnek el a MaYan szövegei az Epica által feldolgozott mindennapi tényektől.

A MaYant használom arra, hogy kiírja magamból a különösen sötét témákat, valamint a problémás dolgokat, ami a mindennapi világban is fellelhető. Az Epica inkább a spirituális dolgokra és tudományos felfedezésekre fókuszál. Megpróbálom szétválasztani a két dolgot egymástól, de néha amikor nagyon írnék valami, akkor talákozik egyik téma a másikkal. Ettől függetlenül teljesen más a dalszerzés a két zenekarban, mivel a MaYaN-ban főleg Jackkel és Frankkel együtt írunk számokat. Az Epicában viszont mindenki saját maga írja a dalokat.

mayan3.jpg

Nem titok, hogy az együttes megalakulásakor még nem volt fix énekesnőjük, így számos vendég hangja hallható az első lemezen, ilyen többek között Simone Simons (Epica, valamint Mark After Forever-beli jóbarátja, Floor Jansen is. A második lemezen azonban már körvonalazódott a biztos tagok sora, ugyanis énekesnői posztot kapott a frontember barátnője, Laura Macrí, ezévben pedig hivatalosan is csatlakozott hozzájuk Marcela Bovio is, tehát a két vokalista már biztosan „hangot kap″ az új lemezen.

A debütálás során még mindig kerestük a saját stílusunkat, ezért több vendég énekessel is dolgozunk. Most olyan emberek vannak közöttünk, akikkel élőben is felléptünk. Azt hiszem, a MaYaN jelenlegi felállása hivtalosan is kialakult, tehát ez a felállás fogja rögzíteni a következő albumot. Azt hiszem, mostanra már pontosan tudjuk, hogy mit akarunk. Most már nincsenek vendég énekesek. A színpadon mindenki a zenekar része.

- magyarázta Jansen.

A teljes cikket itt tudod elolvasni!

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!
2017. szeptember 29. 20:06 - Sarok Bettina

FIGYELEM!

AZ OLDALON MEGJELENT CIKKEK, CIKKSOROZATOK, MIND A SZERZŐ(K) SAJÁT ÖTLETÉBŐL SZÁRMAZNAK, TEHÁT LEMÁSOLNI AZOKAT TILOS! HA NEM TUDSZ SAJÁT TÉMÁT KITALÁLNI, AKKOR LEGYÉL SZÍVES NE MÁS MUNKÁJÁT MÁSOLD LE, MIVEL EZZEL SEMMI ÚJAT NEM ALKOTTÁL, TOVÁBBÁ SZERZŐI JOGOKAT SÉRTESZ MEG! AMENNYIBEN MÉGIS MÁS MUNKÁJÁT KOPPINTOD LE (NE TEDD!!!!) BÁR ANNYI EMBERSÉG LEGYEN BENNED, HOGY FELTÜNTETED AZ EREDETI SZERZŐ-, ILLETVE OLDAL NEVÉT , AHOL PUBLIKÁLÁSRA KERÜLT A HÍR, MIVEL NEM AZÉRT DOLGOZUNK A CIKKEKEN, HOGY AZT VALAKI GONDOLKODÁS NÉLKÜL LEMÁSOLJA, MIKÖZBEN EGY PERCET SEM DOLGOZOTT VELE ( CSUPÁN COPY-PASTE)!

 

Szólj hozzá!
2017. szeptember 06. 21:26 - Sarok Bettina

Heidi Parviainen is esélyes volt Nightwish-énekesnőnek

tumblr_mzvq50vhxd1sdim5co1_500.jpg

Köztudottan 2005. egyik legeslegnagyobb botrányának számított az, amikor a Nightwish tagjai nyílt levélben szólították fel a csapat arcát és hangját, Tarja Turunent, hogy lépjen ki az egíüttesből. Mivel nincs olyan ember a Földön, aki ne ismerné a sztorit és annak végkifejletét, így ezúttal nem is pedzegetném a témát! Mint ismeretes, a még Tarjának szánt dalok már készen álltak a felvételre, az énekesnő nélküli alakulat végül 2006-ban stúdióba vonult, és egy hivatalos közleményt is kiadtak az újdonsült vokalista keresésének ügyében.

A finnek legnépszerűbb metálbrigádja 2000 jelentkező közül választotta ki a megfelelő utódot, a listán pedig szerepletek feltörekvő, illetve már híres énekesnők nevei is egyaránt, ilyen például Vibeke Stene, Elize Ryd, és még sokan mások. Egy 2013-as interjúból azonban kiderült, hogy az Amberian Dawn élén híressé vált Heidi Parviainen is jelentkezett az énekesi posztra.

nw08.jpg

A karrierem kezdetén még nem ismertem a Nightwish-t. 2005-ben, miután Tarja távozott, a barátaim bíztattak azzal, hogy próbáljam meg és jelentkezzek az énekesi posztra. Elsőre azt mondtam, hogy «nem, ez nem fog menni», később azonban már úgy álltam az egészhez, hogy «miért is ne, egy próbát megér, nem vesztek vele semmit».

Mindezek ellenére, mint ismeretes a tagság végül a svéd Anette Olzonnál landolt, aki 2012-ig remekül helyt állt a zenekar frontasszonyaként, - a különbféle sérelmek ellenére is. 2007-ben már ő énekelte fel a Dark Passion Play című korongot, ami - még a 2004-es megjelenésű Once című lemezt megelőzve -, egyike lett a legerősebb Nightwish-albumoknak. 2011-ben debütált az Imaginaerum című kiadvány, ami a második és egyben utolsó anyag volt Nettie-vel a fedélzeten. A lemezhez azonos néven egy film is kapcsolódott, mely adaptáció 2012-ben került a vásznakra.

2f67e5471cc24240b110fb90cd60ec49.jpg

Mint ismeretes, 2006-ban megalakult az Amberian Dawn, első lemezük 2008-ban került az üzletek polcaira River Of Tuoni címmel. Heidi 2012-ig erősítette a formációt, mellyel mindösszesen négy stúdiólemezt adott ki. Nem sokkal később létre hozta a Dark Sarah nevezetű csapatot, mely zenekar eddig két korongot jelenített meg. Jelenleg harmadik albumukon dolgoznak.

amberian_dawntitulo4.jpg

Szólj hozzá!
2017. augusztus 25. 11:27 - Sarok Bettina

Feltörekvő bandák nyomában: Brothers Of Metal

bommaxresdefault.jpg

A csapat 2012-ben alakult a svédországi Birkában (bizonyám :D), a következő felállásban: Emil Wärmedal gitár, Mikael Fehrm lant, Pähr Nilsson lant, Dawid Grahn lant, Ylva Eriksson ének (női), Joakim Lindbäck Eriksson, hörgés, Johan Johansson dob. Egy évvel később pedig csatlakozott hozzájuk Mats Nilsson is, aki szintén az énekért felel. 2016-ig csupán néhány fellépésük volt - többek között a Sabaton Open Airen is tiszteletüket tették.

2016-ban azonban stúdióba vonultak felvenni első albumukat, melynek beharanoztója még az évben megjelent, a Prophecy of Ragnarök című szám képében, mely szerzemény egy dalszöveges kisfilm keretein belül került fel a formáció hivatalos YouTube-csatornájára.

Bemutatkozó korongjuk végül idén áprilisban került a lemezboltok polcaira, mely lemez a - (a) beharangozóhoz hasonlóan - Prophecy of Ragnarök elnevezést kapta és mindösszesen 14 dal került elhelyezésre rajta. A nyolc tagból álló együttes irányzatát - más zenekarokhoz hasonlóan - a Skandináv istenek megéneklése alapozza meg, így jócskán megjelenik a dalokban a mindenki és mindenek atyja, Odin. Azért Freya és Tyr is kapott egy külön szerzeményt, de tény és való, hogy Odin a kulcsszereplője az albumnak.

Személyes észrevételem szerint, az album névadó dala az, ami feketebáránynak számít a többi nóta mellett, ugyanis már első hallásra képes felkelteni a figyelmet gyors tempójával és fülbemászó dallamával. Valójában ez az egyetlen olyan dal, ami eltér a többitől, mivel volt szerencsém végighallgatni a lemezt, így a következő megállapításra jutottam: némely dal vagy unalmas, viszont egy fergeteges szöveggel van ellátva, vagy ugyanarra a tempóra épül, mint az előtte elhangzottak - tehát egy "klónozott" muzsika temérdek, fantasztikus mondanivalóval. 

A szövegek nagyon is rendben vannak: van értelmük, igazi vikinges alkotások (van Odin, Valhalla, harcosok, stb), ráadásul remekül is vannak összerakva - bár néhány dal refrénjénél olyan érzésem volt, mintha Twilight Force-t hallgatnék, csak itt nő énekel. Na, hülyeségeket - és egyéb véleményeket - hátrahagyva azért azt meg kell hagyni, hogy ez a kiadvány egy remek szárnypróbálgatás a Brothers Of Metal részéről, és természetesen már nagyon várós a következő anyaguk, ami talán még ezt is túlszárnyalja majd.

Íme a dallista:

1. The Death of the God of Light

2. Son of Odin

3. Prophecy of Ragnarök

4. Defenders of Valhalla

5. Concerning Norns

6. Yggdrasil

7. Tyr

8. Siblings of Metal

9. Gods of War

10. Freya

11. The Mead Song

12. Sleipnir

13. Fire Blood and Stee

14. We Believe in Metal

brothersofmetal_large.jpg

 

 

Szólj hozzá!
2017. augusztus 22. 21:26 - Sarok Bettina

Bemutatta új énekesét a Van Canto

van_canto_2017.jpg

A 2006-ban alakult a capella csapat az utóbbi időben egy kisebb szünetet tartott, mivel Inga Scharf énekesnő az év elején adott életet kislányának, Joannának. Legutóbbi lemezük egyébként tavaly került az üzletek polcaira, Voices Of Fire címen. A formáció nemrégiben közölte rajongótáborával, hogy tizenegy év közös zenélés után, az énekes, Dennis Schunke (Sly) úgy döntött: kilép az együttesből.

A Facebookon megosztott posztból, kiderült, hogy tagok barátságban váltak el egymástól, Sly döntése pedig csupán személyes. Az énekes köszönetet mondott a rajongóknak az elmúlt 10 évért, továbbá közölte, hogy nincs kizárva az, hogy vendégként részt vegyen a banda jövőjében - természetesen, ha az ideje is úgy engedi.

photo.jpg

A zenekar egyébként már dolgozik legújabb stúdiólemezén, a napokban pedig egy rövid video keretein belül mutatták be Dennis utódját, "Hagent". Az új srác, a Voice Number Seven című dal keretein belül mutatta meg hangi adottságait. Mindezeken felül, a  közleményből kiderült az is, hogy minden bizonnyal a jövő év elején a fanok már a kezükben is tarthatják a Van Canto legújabb nagylemezét, melynek megjelenését egy hosszas turné fog követni.

 

Szólj hozzá!
2017. augusztus 22. 19:10 - Sarok Bettina

Hazánkba látogat az Arch Enemy!

archenemy1.jpg

Néhány hónapja jelentette be az immáron Alissa White-Gluz vezette metálegyüttes, hogy ősszel dobják piacra legújabb stúdiólemezüket, ami a Will To Power elnevezést kapta. A szeptember 8-án megjelenő korongról a zenekar korábban úgy nyilatkozott, hogy ez a kiadvány minden szempontból sokkal nyitottabb és másabb lesz, mint elődjei.

Az újdonságról egyébként már teljes egészében lehullott a lepel: mind a dallista, mind az albumborító is egyaránt be lett mutatva. Az izgalom fokozásának érdekében, a svéd formáció a múlt hónapban nyilvánosságra hozta első kislemezes dalát, a The World Is Yours című szám képében, mely szerzemény egy kisfilm keretein belül került fel a Century Media lemezkiadó hivatalos YouTube-csatornájára.

A formáció számos országot útba ejt majd az újdonság népszerűsítésének céljából, mely fellépéssorazatnak mi is nagyon örülhetünk, ugyanis az Arxh Enemy először fog koncertet adni Szerbiában! Az előadásnak a belgrádi Dom Omladine ad majd otthont szeptember 18-án 20:00 órai kezdette egészen 23:00-ig. A jegyek árusítása már megkezdődött.

ae20431340_1740789035955972_8575083650630403270_n.jpg

 

 

Szólj hozzá!
2017. augusztus 09. 16:05 - Sarok Bettina

Ők lesznek a jövő évi Wacken fesztivál első fellépői

woa_18_metaltix_teaser_940x470px.jpg

Még ki sem heverte a nagyérdemű az idei Wacken fergeteges hangulatát, de a szervezők semmit sem bíztak a véletlenre, így még az idei feszt alatt bejelentették azokat a zenekarokat, akik jövőre már biztosan fellépnek a világ egyik legnagyobb metálfesztiválján.

Elsőként a finnek legnépszerűbb csapatát, a Nightwish-t harangozták be, - akik utoljára 2013-ban robbantottak színpadot a helyszínen -, majd nem sokkal később már a metálzene legendás énekesnőjének, Dorónak a neve is felkerült a plakátra, őt követte a szeptemberben új albummal jelentkező Arch Enemy, továbbá az Epica, akik szintén szeptemberben készülnek újdonsággal.

Szólj hozzá!
2017. augusztus 02. 17:49 - Sarok Bettina

Rajongóból lett bandatagok

cikk264614.jpg

Legújabb cikkünkben, négy olyan zenészt mutatunk be nektek, akik nem akármilyen bandában tengetik mindennapjaikat, ugyanis jelenlegi csapatuknak egykoron ők is a rajongói voltak!

1. Marc Hudson (DragonForce)

dragonforce-bang-your-head-balingen-14-07-2016-04.jpg

A DragonForce sármos frontembere nemcsak interjúkban, hanem régi képek megosztásával is tudatta a közöséggel, hogy számára bizony nem lesz nehéz elénekelni a csapat régebbi nótáit, ugyanis jómaga is rajongott a zenekarért. Elmondása szerint tinédzser évei alatt nagy hatással volt rá a zenekar (sőt, még pólója is volt), ugyanis a formáció gyors tempújú gitárszólói arra sarrkalták, hogy megtunaljunk gitározni.

Egy interjú keretein belül elárulta, hogy valójában gitáros szeretett volna lenni, majd Micheal Kiske, Bruce Dickinson, és a többi jólismert, már-már legendaként emlegetett metálénekes hatására elhatározta, hogy inkább az éneklésre koncentrál.

little_marc941496_470887889660427_1658233557_n.jpg

Csak, hogy tévedés ne essék, a szőke szívtipró nem intett búcsút hangszerének sem, ugyanis a közelmúltban az egyik DragonForce koncerten azon megtiszteltetés érte a közönséget, hogy kedvencüket nem csupán énekelni, hanem gitározni is egyaránt látták és hallották. 2011-ben lett a DF frontembere, ez idő alatt pedig három stúdióalbumuk jelent meg - legutóbbi lemezük májusban került az üzletek polcaira, Reaching Into Infinity címmel.

dragonforce_1.jpg

2. Alissa White-Gluz (Arch Enemy, ex-The Agonist)

4d227cf67a25d37b5d7b07d66ae4e488.jpg

Az Arch Enemy háza táján 2014-ben történt változás, amikor Angela Gossow énekesnő úgy döntött, itt az ideje, hogy végre a családjának szentelje életét. A legendás énekesnő azonban nem intett búcsút végelgesen is csapatának, ugyanis ő maradt továbbra is a menedzserük.

Angie utódjául a kanadai The Agonist zenekar frontasszonyát, Alissa White-Gluzt ajánlotta, aki örömmel el is fogadta a megtisztelő ajánlatot, hiszen jómaga is nagy rajongója a formáció munkásságának. Az új felállású csapat eddig egy nagylemezt készített el, második közös korongjuk pedig szeptemberben kerül majd az üzletek polcaira, Will To Power címmel.

arch-enemy-with-loomis.jpg

3. Elina Siirala (Angel Nation, Leaves' Eyes)

14705764_1781427458793469_5469922910753382380_n.jpg

A tavalyi év legnagyobb botránya minden bizonnyal a Leaves' Eyes háza táján történő énekesnő váltás volt, ugyanis Liv Kristine énekesnőt 13 évnyi közös zenélés után tették ki társai az egyébként általa alapított zenekarból.

A norvég szőkeség utódja azonban ismét egy "északi énekesnő" lett a finn Elina Siirala személyében, aki egyébként a Nightwish-főnök, Tuomas Holopainen rokona. A fiatal vokalista elmondása szerint nem volt nehéz számára a beilleszkedés, hiszen egyik kedvenc csapatának frontasszonya lett, akikkel tavaly jelentették meg a Fires In The North elnevezésű középlemezüket, de már az új lemez munkálatai is elindultak.

le_new7_col_s_1.jpg

4. Tommy Johansson (ReinXeed, Sabaton)

tommy-johansson.jpg

A ReinXeed frontembere tavaly lett a tank metált játszó svéd Sabaton gitárosa, miután Thobbe Englund bejelentette távozását. Thobbe búcsú, illetve Tommy bemutatkozó koncertjére a tavalyi Sabaton Open Air fesztivál keretein belül került sor, ami ugyan vegyes érzelmeket váltott ki a nézőtéren állóknak, ám kétség sem fér hozzá, hogy a srácok ismételten egy fergeteges show-t adtak.

Tommy számára egyébként nem volt ismeretlen a Sabaton zenéje, hiszen bekerüése előtt rajongott a csatametálosok muzsikájáért, olyannyira, hogy saját zenekarával feldolgozták Joakim Bodénék egyik legnépszerűbb himnuszaként is emlegetett Primo Victoria című szerzeményt.

57c5c67a-sabaton-us-canadian-chart-positions-revealed-for-the-last-stand-album-image.jpg

 

Szólj hozzá!