Új lemezéről mesélt Tarja
2019. június 15. írta: Sarok Bettina

Új lemezéről mesélt Tarja

scc8mxufstzk2d4afb2wdm-970-80.jpg

Fotó: Tim Tronckoe

Köztudott, hogy a finn énekesnő idén augusztusban dobja piacra vadonatúj nagylemezét, ami az In The Raw elnevezést kapta. A 41 éves metál-díva korábban már elmesélte, hogy az újdonság sokkal keményebb lesz, mint elődjei, - különösen a 2016-os The Shadow Self című korongot fogja túlszárnyalni, ami a vokalista eddigi legkeményebb lemezének titulálható.

Az ex-Nightwish-énekesnő az utóbbi időben több lapnak is mesélt az új kiadványról, különösen azt hangoztatta, hogy az In The Raw nem csupán egy kemény album lesz, hanem az eddigi legszemélyesebb, amit valaha készített, hiszen a dalok egytől egyig személyes érzelmeken alapulnak.

Kicsit fájdalmasnak nevezném. De szükség van egy bizonyos mennyiségű fájdalomra, különösen ha a kreativitásról beszélünk, amiből végül jó dolgok születnek. A tavalyi év végén kicsit elfáradtam, hiszen sokat turnéztam...úgy érzem, hogy ez lesz az eddigi legszemélyesebb albumom.

- meséli Tarja, aki egy finn lapnak azt is elmondta, hogy nem csupán kimerült, de szinte leblokkolt, így fontolóra vette több, mint húsz éves karrierjét, elgondolkodván a hogyan továbbról, majd amint leült dalokat írni, a zene visszarántotta őt a helyes ösvényre.

80443037.jpg

A vokalista azt is elmesélte, hogy mivel egy igazán nyers anyagot kívánt piacra dobni rengeteget dolgozott Tim Palmerrel karöltve, - aki évek óta együtt dolgozik Tarjával -, hogy az újdonság a lehető legjobb hangzásban részesüljön. Tarja azt is elmondta, hogy  már nem érzi magát egyedül, hiszen ott van a zenekara, akik mindenben támogatják őt, az új nóták többségét pedig gitárosával, Alex Scholppal közösen írta.

Az új album készületei egyébként egy igen kedves emléket is felidézett Turunenben:

Kicsit úgy érzem magam, mint amikor a Nightwish-sel az Once-t készítettük. Ez egy nagyon fontos album volt számunkra. Most úgy érzem, hogy ez az album az én Once-om. Ugyanolyan személyes, ez kétségtelen.

- vallja az egykori Nightwish-énekesnő.

nightwish-75790d22-f851-4f41-af96-07b7aa5aae01.jpg

 

süti beállítások módosítása