Szívesen írna filmzenét Tarja
2019. június 19. írta: Sarok Bettina

Szívesen írna filmzenét Tarja

tarja_in-the-raw_vinyl.png

A finn metálénkesnő hazalátogatása során az utóbbi napokban több finn lapnak is adott interjút, melyek többségében vadonatúj korongjáról, az augusztus végén megjelenő, In The Raw című kiadvánról esett szó, s ezáltal többek között némi érdekességet is megtudhattunk a várva várt újdonságról.

A vokalista ezúttal teljesen más dolgokról mesélt, bár ismét említésre került új lemeze, valamint a Nightwish-beli kollégájával, Marco Hietalával való fellépése a Raskasta Joulua keretein belül. Mindezeken felül, azt is megtudhattuk, hogy a Nightwish eredeti pacsirtája nem rendelkezett példaképpel a metálszintérről, így igen kellemes érzés tölti el, amikor a fülébe jut, hogy ő bizony nem egy énekesnőt inspirált arra, hogy mikrofont ragadjon.

Soha nem volt példaképem, mindig a magam módján készültem fel. Egy fiatal lány számára ezek igen zavaros dolgok voltak: egy teljesen új világ, melynek során sokat utaztam és új kultúrákkal találkoztam.

- idézi fel azt az időszakot, amikor a Nightwish újdonsült zenekarként kezdett turnézni.

thnw_acct4964_1.jpg

Köztudott, hogy a metálzene koronázatlan királynőjének mindene a zene, hiszen már egészen kiskora óta részese a rivaldafénynek, most azonban elárulta, hogy szeretné magasabb szintre emelni képességeit:

A zene olyannyira személyes, hogy talán nem is lennék képes másoknak dalokat írni, de filmzenét még szerezhetek. Jó lenne megpróbálkozni vele!

-elmélkedett, majd elárulta, hogy idén is megrendezésre kerül néhány saját karácsonyi koncertje, emellett ismét színpadra lép a Raskasta Joulua legénységével, melynek kapcsán szóba került a Marco Hietalával való fellépése, amelyre több, mint tizenhárom év után került sor ismételten:

Nincs kapcsolatom a Nightwish többi tagjával, de Marcóval váltottunk pár üzenetet, és tisztáztuk a dolgokat. Nagyszerű volt ismét együtt énekelni vele, nagyon hangulatos volt.

- mondta.

nightwish_by_sandra6goncalves.jpg
A felek utoljára 2005-ben álltak színpadon egymás társaságában. Időközben azonban az énekesnő egykori osztálytársával, a Nightwish-főnök, Tuomas Holopainennel is kibékült,
süti beállítások módosítása