Vicky Psarakis elmesélte, milyen volt csatlakozni a The Agonisthez
2019. szeptember 15. írta: Sarok Bettina

Vicky Psarakis elmesélte, milyen volt csatlakozni a The Agonisthez

vicky-752x440.jpg

2014-et írtak a naptárak, amikor hatalmas változás állt be a metálvilágban. Az Arch Enemy frontasszonya, Angela Gossow bejelentette, miszerint elérkezettnek látja az időt arra, hogy több időt töltsön a családjával, ebből adódóan pedig lemondott énekesi posztjáról. A német énekesnő Alissa White-Gluzt szemelte ki méltó utódjául, aki tervei szerint két zenekart kívánt fennntartani - tervei azonban csődöt mondtak. Ugyanezen a napon, ugyanis nem csak az Arch Enemy frontján történt változás, hanem a The Agonist soraiban is, akik kitették White-Gluz szűrét a bandából, helyét predig a görög származású Vicky Psarakis vette át - nem kis sikerrel.

Az énekesnő és csapata 20-án dobja piacra vadonatúj, Orphans elnevezésű albumát, melynek apropóján számos interjút adott már, most azonban arról mesélt, mi minden kavargott benne, akkor, amikor a The Agonist megkereste őt, hogy átvegye a frissen távozó Alissa White-Gluz helyét.

Kicsit sokkot kaptam, mivel YouTube-on toltam a feldolgozásokat, azt remélve, hogy valami hasonló történik majd. Kicsivel korábban saját zenekarral is próbálkoztam, de nem jártam nagy sikerrel. Megtaláltam a dalok instrumentális változatát, amire ráénekeltem. Ekkor jöttem rá, hogy nem is kell emberekre támaszkodnom. Aztán arra gondoltam, hogy « mi van akkor, ha ennek hatására vesznek fel? » Amikor megtörtént - viszonylag gyorsan, hiszen kevesebb, mint két éve dolgoztam feldolgozásokkal -, sokkot kaptam.

-kezdte, majd a folytatásban arra is kitért, hogy társainál mindenben levizsgázott, hiszen a srácok arra is kíváncsiak voltak, hogyan bánik a tollal, így a felénekelt dalok mellett saját szerzeményeket is fel kellett mutatnia.

Azt hiszem, hogy a nem hivatalos meghallgatásom, akkor volt, amikor írnom kellett néhány dalt. Úgy voltak vele, hogy « Oké, ez a lány tud énekelni, de képes dalokat írni? » Írtam nekik néhányat, és tetszett nekik... Így kerültem be a zenekarba.

event25338.jpg

- vallotta, majd azt is elmesélte, hogy kissé ideges is volt, hiszen tisztában volt azzal, hogy a zenekar nem a nulláról indul, és hogy ő valakinek a helyére került.

Azt hiszem magamnak is bevallhatom, hogy ez a legjobb dolog, ami valaha is történt velem. A srácok szuper kedvesek voltak velem, elképesztő pasik, megakartak győződni arról, hogy én is jól érzem magam. Ha bármilyen segítségre volt szükségem, ők készésgesen a rendelkezésemre álltak. És ez segített abban, hogy ne foglalkozzak a negatív dolgokkal, amik az interneten zajlottak.

- tért ki a fogadtatására.

Természetesen a régi dalokat is meg kellett tanulnom, hogy elő tudjam adni őket élőben, de soha nem próbáltam lemásolni, vagy esetleg utánozni. Úgy voltam vele, hogy « egykoron ez létezett, most pedig ez... »

- firtatta, mondván sosem kívánt egy második Alissa White-Gluz lenni.

 

süti beállítások módosítása