Albumpremier + vélemény: Kobra And The Lotus - Evolution
2019. szeptember 20. írta: Sarok Bettina

Albumpremier + vélemény: Kobra And The Lotus - Evolution

kobraandthelotusevolutioncd.jpg

Több rajongó is örömtáncot lejt ma, hiszen nem a The Agonist az egyetlen zenekar, ami ma dobta piacra vadonatúj nagylemezét. Szintén a mai napon töltötte meg a lemezboltokat a Kobra And The Lotus újdonsága is, ami találóan az Evolution elnevezést kapta.

A kiadványt mindösszesen három tétel harangozta be a Burn, a Get The F*ck Out Of Here, valamint a napokban debütált Thundersmith című számok képében. Néhány órája, azonban már a teljes korong meghallgatható, és hát ennél jobb dologgal nem is lehetne kezdeni a napot, mint egy frissen kijött KATL-album. Rátérve a lényegre, szerény véleményem szerint, az Evolution a fülbarát változata a metálnak.

Hogy miért? Nos, azért mert a formáció eddigi munkásságát tekintve ez a legvisszafogottabb lemezük, amit azok is bátran meg tudnak hallgatni, és igazán tudják élvezni azt, akik egyáltalán nem rajongóik a műfajnak. A dalokkal konkrétan nincs problémám, hiszen nagyon adják magukat, csupán a dallamviláguk nem passzol Kobra Paige hatalmas hangjához.

De várjunk.... hiszen maga az album címe is egy felvilágosítás, miszerint egy nem mindennapi kiadvánnyal van dolgunk, a borítója pedig csak mégjobban kitárja a változásokat. A számlistát pécézve mindig a - már fent is említett - Get The F*ck Out Of Here-en akad meg a szemem- és a fülem, hiszen ez egy kiemelkedő ékköve a lemeznek. A Thundersmith volt az a pont, amikor csak annyi volt a reakció, hogy ez nem is olyan rossz, maga az áttörés viszont a névadó Evolutionnal érkezett.

katl41576860_10156153276796633_272104380273000448_n-600x450.jpg

Rég örültem már olyan dalnak, ami erőteljesen nyit, telibe trafálva a hallójáratokat, aztán a refrén meg átmegy egy kicsit lassabb hangvételbe, és azt követi ismét a zúzda és így tovább.  Amit még végezetül kiemelnék, az a Wash Away címre keresztelt ballada, és kb. ennyi, hiszen néha igazán jót tesz, ha az ember el tud mélyülni az egyszerűség szépségében, és ez az, amit ez a dal közvetít, még akkor is dereng valami általa, amikor nem kéne, csupán hátra dőlni és élvezni.

Mindenesetre azt kell mondjam, hogy bár hatalmas nagy csalódás nem volt számomra az Evolution, mégis határozottan ki lehet jelenteni, hogy volt már ennél jobb albuma is a Kobra And The Lotusnak, viszont afelől semmi kétség, hogy a célközönség válogatás nélkül bekajálta, hiszen már a megjelenés előtt is nagy sikernek örvendett.

 Csöppenj bele Te is, az Evolution világába!

 

 

süti beállítások módosítása