Mark Jansen: „Csak akkor írunk új albumot, ha ki vagyunk rá éhezve"
2019. október 22. írta: Sarok Bettina

Mark Jansen: „Csak akkor írunk új albumot, ha ki vagyunk rá éhezve"

mark-jansen.jpg

Hónapok óta köztudott, miszerint 2020-ban kerül majd boltokba az Epica vadonatúj korongja. A formáció alapítója korábban úgy ítélte meg, miszerint újdonságuk jövő nyáron kerül megjelenésre - akkoriban mindössze 7-8 tétel állt készen a lehetséges számlistára.

Simone Simons énekesnő - sok más érdekesség mellett -  azt is elmondta, hogy következő kiadványuk nagyon izgalmasnak ígérkezik, hiszen ezúttal is új dolgokkal kísérleteznek, ám ettől függetlenül szeretnék megtaratni a tipikus Epicás hangzásukat. Legutóbbi lemezük egyébként három éve került megjelenésre, The Holographic Principle elnevezésen, melynek turnéja után be is jelentették, hogy hosszabb szünetre vonulnak.

Mark Jansen most kellően meg is válaszolta azt, hogy miért is kell ilyen sokat várniuk a fanatikusoknak arra, hogy kézbe kapják a legújabb Epica-korongot:

Amikor elkezdtem írni, hatalmas motivációt éreztem az új album kapcsán. És nekünk most pontosan erre volt szükségünk. Nem akartunk muszájból új albumot írni. Csak akkor írunk új albumot, ha valóban ki vagyunk rá éhezve. És most pontosan ez a helyzet... vagy 100%-ban megcsinálunk valamit, vagy sehogy...nincs köztes állapot.

b3d0535fa9376e48e3089820247de651.jpg

- fogalmazott.

Nem lennék elégedett egy olyan albummal, ami csak néhány jó dalt tartalmaz, a többi pedig csak kitölti a helyet. Emiatt nagyon szégyellném magam. Senki sem örülne egy ilyen albumnak. A lehető legjobbat kell kihoznunk megunkból.

- folytatta.

Az Epica egyébként jelenleg is úton van, ugyanis 2009-es megjelenésű lemezük, a Design Your Universe idén lett tíz éves. Ennek jelképéül a hollandok újra boltokba küldték a kiadványt, ami külsőleg és belsőleg is egyaránt megújult, hiszen a a borító bearanyozódott, a dalok pedig újra csiszolódtak, - néhányuk teljesen új köntöst kapott.

süti beállítások módosítása