Floor Jansen ma már nem támogatná a Follow In the Cry megírását
2019. november 03. írta: Sarok Bettina

Floor Jansen ma már nem támogatná a Follow In the Cry megírását

floor-credit-hannes-van-dahl_b4b62e6b8feb204f329c1700ab8c6c4a.jpg

Nagy a nyüzsgés a holland énekesnő háza táján, ugyanis a Nightwish jövőre készül piacra dobni vadonatúj nagylemezét, ami Floor elmondása szerint, teljes mértékben más lesz, mint a finn géniuszok eddigi munkássága. Az énekesnő persze nagyon elégedett a végeredménnyel, ám az még bőven várat magára, hogy a  célközönség is levonja következtetéseit.

Köztudott, hogy az ex-After Forever-pacsirtának máig fáj első csapata feloszlása, most azonban visszarepítették őt a múltba, ugyanis az egyik legnépszerűbb After Forever-dalról lett faggatva, nevezetesen az Epica és a MaYaN által is egyaránt eljátszott Follow in the Cry-ról, ami amolyan különleges, arab hangzással rendelkezik:

Te jó ég, ez 18 évvel ezelőtt volt, amikor csak úgy léteztünk, az első és a második albumunkon sok különleges dolog szerepel. A dalaink többsége Marktól száramazik, sok más pedig Sanderstől. Mi csak leültünk, és együtt elkezdtük elpróbálni a dalokat, hogy ez az egész hogyan alakult így, arra már nem emlékszem.

- kezdte, majd gyorsan hozzátette, miszerint napjainkban már nem lenne nyitott a nóta elkészülésére:

Ne felejtsük el, hogy 18 évvel ezelőtt nem én írtam ezeket a szövegeket. Számomra ez teljesen rendben volt, támogattam Mark ötleteit, de manapság már egyáltalán nem választanék ki valami ilyesmit megírásra, sőt még csak nyilatkozatot sem tennék róla. A média figyelmében ez egyáltalán nem jó ötlet, mivel nagyon egyoldalú képet mutat.

- mondta.

Arab hanzással ellátott nóták viszont a Nightwish soraiban is helyet foglalnak, ilyen többek között a Sahara, ami elmondása szerint az egyik kedvence, de a The Siren is közel áll a szívéhez, ám nem a saját előadásában:

Azt hiszem, hogy ez volt az egyik dal, ami szerepelt a listán, amikor csatlakoztam a zenekarhoz, tehát nagyon kevés időm volt arra, hogy megtanuljam, de mindig is nagyon szerettem ezt a dalt. Nincs túl sok szöveg, szóval egy kicsit könnyebb is volt felvenni. Szeretem, ahogyan Tarja a hangjával bánik az albumon. Csak egyetlen alkalommal hallottam, amikor keveri az arab stílust a saját énekstílusával, és az hihetetlen jó volt.

- árulta el véleményét.

süti beállítások módosítása