Within Temptation: 15 éves a The Silent Force
2019. november 15. írta: Sarok Bettina

Within Temptation: 15 éves a The Silent Force

1000x1000_1.jpg

Napra pontosan november 15-ét írtak a naptárak, amikor 2004-ben boltokba került a WT harmadik nagylemeze, a The Silent Force. A formáció hatalmas sikereket aratott e koronggal, hiszen amolyan mérföldkő volt munkásságuk tekintetében. A számlistán olyan, máig közkedvelt szerzemények kerültek elhelyezésre mint a Stand My Ground, a Memories, a Jillian (I'd Give My Heart), az Angels, vagy akár a See Who I Am - csak, hogy tényleg néhányat említsünk.

Érdekesség, hogy a formáció kisfillmjei közül a legnépszerűbbek pont a szóban forgó album nótáival kacsolatosak, a Stand My Ground című szám például olyannyira nagy sikerű lett, hogy a Vér és Csokoládé című film betétdalának is megválasztották. A Memories szintén hatalmasat tarolt, hiszen a a holland top 40-es listán a 11-ik helyet sikerült elérniüka nótával, ami az egyik legkedveltebb WT-ballada, ráaásul a hozzá készült videóklip sem hanyagolható el.

A kislemezként is megjelent Angels ugyancsak népszerű, ugyanis a holland zenei listák 8. helyéig menetelt, de a mai napig is szerves részét képezi a formáció repertoátjának, hiszen a dal a rajongók egyik nagy kedvencévé nőtte ki magát az évek során, sőt, egyik alkalommal Sharon a Nightwish énekesnőjével, Tarjával is előadta a nótát, aki minden bizonnyal okkal választotta pont ezt a tételt.

A The Silent Force több tekintetben is különleges lemez, hiszen ez volt egykoron Ruud Jolie és Martijn Spierenburg bemutatkozása, mint az új tagok. Magát a megjelenést több dátum is jegyzi, ám Sharonék a hivatalos debütálást november 15-ként emlegetik.

1b.jpg

További különlegesség, hogy egy évvel később, tehát 2005-ben a holland hatos The Silent Force Tour elnevezésen egy DVD-t is piacra dobott, melynek során megjelenésre került a Jillian (I'd Give My Heart) című számhoz készült kisfilm, mely nóta egyébként egy nem hivatalosan, kislemezként is elérhető volt.

süti beállítások módosítása