Hogy mi köze a Trónok harcának a Noise-hoz? Floor Jansen válaszol!
2020. április 03. írta: Sarok Bettina

Hogy mi köze a Trónok harcának a Noise-hoz? Floor Jansen válaszol!

game-of-thrones-poster_85627-1920x1200_0.jpg

Már csupán napok kérdése és végre a boltokba kerül a Nightwish várva-várt visszatérő albuma, ami Human. :II: Nature címmel, és egy velős dupla tartalommal készül meghódítani a világot. Egyesek számára már véget ért az izgalom, ugyanis február 7-től indult a lemez előrendelése, mely lehetőséggel minden bizonnyal sokan éltek, de egyúttal vissza is éltek, hiszen néhány napja sorra szivárogtatták ki az újdonságot.

Csak, hogy a megjelenésre várva valami buli is legyen, Floor Jansen a mai napon válaszolt meg néhány rajongói kérdést a Nuclear Blast lemezkiadó jovóltából, a diskurzus során pedig megválaszolásra került egy igen égető kérdés is, nevezetesen az, hogy miért is képzeljük magunk elé a vastrónt, Király várat, esetleg még Drogont és a Targaryen-dinasztiát is, amikor felcsndül a Noise.

A február 7-i debütálás során ugyanis sokan kapták fel a fejüket arra, hogy a legújabb Nightwish-dal kísértetiesen hajaz a Trónok harca betétdalára, de hogy mi köze a kettőnek egymáshoz, arra most végre választ kaptunk, ugyanis a holland vokalista elárulta, hogy van-e bármilyen szándékos utalás a sorozatra a nóta által:

Nem, egyáltalán nem szándékosan lett olyan a dal, hogy hasonlítson bármely más szerzeményre. Azt hiszem, hogy ez csak számodra olyan. Továbbá, szerintem Tuomas sem ült le és írt szándékosan egy Trónok harca-másolatot.

- magyarázta a feleltre váró rajongó(k)nak, mintegy sugallva, hogy a géniusz dalszerző nem követett el plágiumot.

süti beállítások módosítása