Tuomas Holopainen elárulta, miért nem fogják újra felvenni a régi dalokat
2020. április 08. írta: Sarok Bettina

Tuomas Holopainen elárulta, miért nem fogják újra felvenni a régi dalokat

91420052_354323465511650_4553045328656354369_n0.jpg

Hamarosan végleg bezárulnak az izgalom kapui, ugyanis két nap múlva tölti fel a boltok polcait a Nightwish visszatérő nagylemeze, ami a Human. :II: Nature elnevezést kapta. A kiadványról már teljes egészében lehullott a lepel, mitöbb már az érdekességek tengerében is vígan fürödhetünk, ugyanis Tuomas Holopainen igen sokszor beszámolt már a készületekről.

A finn zenészt most újfent mikrofonvégre kapták, ebből adódóan pedig bőven mesélt ismert, illeve kevésbé ismert tényeket, melyek még nem kerültek terítékre. Első ízben arra adott választ, hogy miért kellett a fanoknak öt évet várniuk kilencedik albumukra.

Az előző album elkészülése után úgy döntöttünk, hogy kihagyunk egy évet. 20 éve megállás nélkül dolgozunk, ha azonnal kiadtunk volna valamit, az pusztán kényszerből lett volna. Nem szabad arra kényszeríteni magunkat, hogy alkossunk, holott a végeredmény egyáltalán nem jó.

39740262990_d2b5f8f2b5_k.jpg

Ezt követően kiadtam egy albumot az Aurival, majd elkezdődött a Decades-turné, és elkezdtem érezni, hogy feltörőben az inspiráció. Ezt az albumot volt a legegyszerűbb megkomponálni, elpróbálni és rögzíteni.

- állítja.

Sokan úgy gondolják, hogy az újdonság a formáció legutóbbi lemezének, - a 2015-ös megjelenésű Endless Forms Most Beautiful - folytatása, amire valósággal ráhibáztak, ugyanis Holopainen hivatalosan is beismerte, hogy ez bizony így van:

Ez a lemez valójában az előző folytatása, olyan mintha a kistestvére lenne. Teljes egészében dinamikusabb és sokoldalúbb. Ott kezdődik, ahol a The Greatest Show On Earth befejeződött.

- árulkodott.

nw82051725_2794973373976353_4416002859713544943_n0.jpg

A világjárvány miatt sajnos egyetlen előadó sem indulhat turnéra, így a Nightwish is hónapokig pihenni kényszerül, ám ez nem akadályozza meg őket abban, hogy kigondolják közelgő turnéjuk menetét. A tagok nevezetesen már arról diskurálnak, hogy mely dalok kerüljenek fel a számlistára.

A nagyzenekari részt biztosan nem fogjuk játszani. Viszont négy hétig próbáltuk a dalokat, így már tudjuk, hogy melyek a legmegfelelőbbek arra, hogy élőben is előadjuk. Már azon is elkezdtünk gondolkodni, hogy mely régebbi dalokkal társítsuk őket, amiről úgy gondolom, hogy nagyon érdekes lesz.

- csiripelte.

Befejezésül pontot és egy kiadós felkiáltó jelet tett azon téma végére, melyszerint miért nem veszik fel újra a régi dalokat, ám ezúttal Floor énekével. A fanok folyamatosan ezen lovagolnak, Tuomas viszont úgy véli, hogy ha eredeti valójukban képesek meghallgatni őket, akkor tesség csak annál maradni, hiszen jómaga is az eredetit preferálja.

Úgy gondolom, hogy békén kell hagyni őket. 2005-ben újra rögzítettük a Sleeping Sunt, de még ígyis jobban szeretem az eredetit. Mindig hiányzik valami a régi dalokkal kapcsolatban. Ha megpróbálod megismételni őket, valami elkerülhetetlenül eltűnik. Ha valami újat szeretnénk, akkor azt a kreativitás útján tesszük meg.

- nyilatkozta határozottan.

nw08_1.jpg

süti beállítások módosítása