Tuomas Holopainen egyetlen részt sem látott a Trónok harcából!
2020. április 09. írta: Sarok Bettina

Tuomas Holopainen egyetlen részt sem látott a Trónok harcából!

1_42yn8qqfhz1r64udjzwira0.jpeg

Mindössze néhány óráig kell még a rajongóknak tűkön ülniük, mire hivatalosan is kosárba tehetik a Nightwish vadonatúj, Human. :II: Nature. címre keresztelt albumát. A kiadványról már minden féle érdekességet megtudhattunk, egyúttal pedig olyan kérdésekre is választ kaptunk, melyek első kislemezük óta fúrják a nagyérdemű oldalát.

Köztudott, hogy a Noise dallama erősen hajaz as Trónok harca betétdalára, ami számos szemfüles rajongónak feltűnt. Nemrégiben egy, a Nuclear Blast lemezkiadó jóvoltából megrendezésre került kérdezz-felelek videóban is visszaköszönt a George R.R. Martin könyvein nyugvó szériával kapcsolatos kérdés, amire Floor Jansen énekesnő adott feleletet.

Nem, egyáltalán nem szándékosan lett olyan a dal, hogy hasonlítson bármely más szerzeményre. Azt hiszem, hogy ez csak számodra olyan. Továbbá, szerintem Tuomas sem ült le és írt szándékosan egy Trónok harca-másolatot.

- magyarázta a holland előadó.

A közönséget azonban továbbra sem hagyta nyugodni a dolog, így minap újfent feltették az ominózus kérdést, ám ezúttal egyenesen a dalszerzőnek címezve. Tuomas több, mint húsz percen keresztül válaszolt a fanatikusok kérdéseire, melynek során elárulta, mi minden inspirálta egy-egy dal alapkövét, milyenek voltak az elsődleges terveik, és persze azt is elmondta, hogy milyen kapcsolatban áll a Noise a már említett sorozattal.

nw82695430_181973049837109_3210733163987648989_n.jpg

Ez egy olyan dolog, amit először Marco említett nekem, amikor próbáltunk. Egyetlen részt sem láttam a Trónok harcából, tehát meg sem néztem. A betétdalát sem hallottam. Nem vagyok benne biztos, lehet, hogy ez egy tudatalatti dolog, de én is látom a hasonlóságot, de ezek a dolgok csak úgy megtörténtek.

- vallotta, mondván kollégája is felhívta már a figyelmét a hasonlóságra.

Holopainen azt is elárulta, miszerint az egyik legnehezebb dal a lemezt is nyitó Music volt, mivel egy kerek egész történetet kívánnak elmesélni általa, a megvalósításhoz pedig fantasztikus ötlete támadt a Nightwish-főnöknek, viszont hamar belétta, hogy ez egyáltalán nem fog működni.

Elképesztően küzdöttünk azért, hogy olyan formába kerüljön, amely által elmesélhetjük azt a történetet, amit képvisel. Az eredeti változat az egyik legkifinomultabb dolog volt, amit daszerzés során valaha is csináltam. Az ötlet az volt, hogy elmeséljük a zene történetét. Az eredeti tervek szerint, a kórus és gitárszólók alatt különböző zenei műfajok szerepeltek volna.

90180025_143834587119748_637921385892784853_n.jpg

Tehát, a metállal kezdtük volna, majd áttértünk volna egy kicsit az ősi vonalra, a kórusok alatt elektronikus zene lett volna, végezetül pedig a klasszikus zene lelke került volna sorra. Izgatott lettem a gondolattól, hogy különböző műfajokat keverhetünk, ezért alig vártam, hogy a világ is meghallhassa. Amikor elkészítettem az eredeti demót, borzalmas volt! Nagyon szar volt, szóval ez most egy jó emlékeztető arra, hogy ha van egy ötleted, az még nem jelenti azt, hogy az az ötlet jó is.

süti beállítások módosítása