Floor Jansen: „Nem hiszem, hogy a Human. :I I: Nature. kísérleti jellegű"
2020. május 02. írta: Sarok Bettina

Floor Jansen: „Nem hiszem, hogy a Human. :I I: Nature. kísérleti jellegű"

95443724_227298195219086_4160998123156906255_n0.jpg

Human. :I I: Nature. címmel, április 10.-óta vehető le a lemezboltok polcairól a Nightwish kilencedik stúdióalbuma, ami az elsődleges megítélésekkel szemben gyönyörűen hódít az eladási listákon. A formáció újdonsága több országban is az első helyet zsebelte be, és láthatóan sikere ahelyett, hogy csökkenne, sokkal inkább felfelé ível.

Számos információ jutott már tudomásunkra az újdonság kapcsán, melyek többségét vagy maga a nagymester, Tuomas Holopainen fecsegte el, vagy a jelenlegi frontasszony, Floor Jansen. A holland énekesnő mostanában igen beszédes, így történt meg, hogy egy teljesen új infóval látta el a nagyérdeműt, történetesen saját álláspontját közölte az újdonsült, teljes mértékben ének-orientált Human. :I I: Nature-ről.

A Decades-turné során, áttekintettük a régi dalokat és ahelyett, hogy száz alkalommal másoltuk volna cd-re a hangomat, úgy döntöttünk, hogy élőben csinálunk dolgokat, mivel Marcóval és Troy-jal nagyon jól működik együtt a hangunk - tulajdonképpen ezáltal egy teljesen új hangzás jött létre.

- tért gyorsan a lényegre.

49561769587_913e758e4f_k0.jpg

Úgy tűnik, hogy ez ösztönözte Tuomast arra, hogy ebbe az irányba haladjon, ugyanis minden egyes kórus a lemezen a mi hármunk hangja, ami belátásom szerint nagyon különleges hangzást nyújt.

- vallotta, majd a folytatásban egyet nem értését fejezte ki azok felé, akik szerint a Nightwish-újdonság pusztán kísérleti célt szolgál:

Nem hiszem, hogy ez az album kísérleti jellegű lenne, mert most tényleg arra összpontosítottunk, amit akartunk. Azt hiszem, hogy zeneileg több mindent felfedeztünk, amit a múltban nem. Jobban megismertük a tulajdonságainkat, és a sokszínűségeinket is.

- magyarázta, hozzátéve:

Mindannyian, nagyon eltérő zenei háttérrel rendelkezünk, és azt hiszem, hogy ezen az albumon hallható a legjobban, mivel több teret kaptunk ahhoz, hogy kivirágozzunk, és hogy pozitív módon hagyjunk nyomot a zenével.

nightwishhumannature.jpg

 

süti beállítások módosítása