Megható megemlékezést tett Floor Jansen!
2020. május 05. írta: Sarok Bettina

Megható megemlékezést tett Floor Jansen!

49561040143_ee374549ca_k.jpg

Zajlik az élet a holland énekesnő háza táján, hiszen a koronavírus-járvány kitörése óta karanténban tölti idejét, ami rengeteg lehetőséget biztosít a számára. Elmondása szerint, ezekben az időkben sokkal többet tud játszani kislányával, Frejával, emellett több alkalommal barangol a szabadban, néha lóháton vág neki az útnak, de a kertészkedés sem áll messze kedvenc elfoglaltságaitól.

Csak, hogy foglalkozásának is eleget tegyen, a vokalista jelenleg legelső szólóalbumán ügyködik, ami saját belátása szerint sem rock, sem pedig metál, hanem sokkal inkább egy lágy hangvételű, akusztikus hangszerelésű kiadvány lesz. Igaz, az ex-After Forever-frontasszonynak jelenleg épp turnéznia kellene, ugyanis a Nightwish április második hetén küldte boltokba kilencedik nagylemezét, ami napról napra sebesen aratja sikereit.

Napjainkban Floor egyre többször posztol közösségi oldalain, mintegy jelentést adva időtöltéséről, ma viszont egy minden tekintetben megható sorokkal emlékezett meg egy számára is sok sebet rejtő eseményről.

Ma, 75 évvel ezelőtt Hollandiát felszabadították a náci Németország alól. Nagyszüleim, mindössze egy nemzedékkel ezelőtt, félelemmel és terrorral teli szörnyű éveket töltöttek el. Részben elmesélték történeteiket, de az érzéseikről soha nem beszéltek. Halottas ágyukon mesélték el a valós történeteket, a fájdalmuk pedig olyan érzést sugárzott, mintha tegnap történt volna a háború. Évekig, óvatosan rejtőzködve. De soha nem foglalkoztak vele. A II. világháború borzalmai napi szinten fenn maradtak. Olyan terror, amit soha nem ismertem.

- kezdte boncolgatni sorait.

Hálás vagyok azért, hogy egy háborúk nélküli, stabil nemzetben élek. Ezt viszont, soha ne vegyük magától értetendőnek! Soha ne felejtsük el ezeket a borzalmakat azért, hogy ne tudjuk megismételni őket! Gyújtsunk hát gyertyát azoknak, akik ma sem ismerik a biztonságot. Hallgassuk meg a történeteket, hogy tanulhassunk belőlük, és hogy ne ismétlődjenek meg, de mindenek előtt segítsük a rászorulókat! Még inkább akkor, amikor egy kis mikroszkópikus ellenséggel vívunk harcot!

- olvasható bejegyzésében.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Floor Jansen (@floor_jansen_official) által megosztott bejegyzés,

süti beállítások módosítása