Új gitárost keres a Wintersun
2016. november 09. írta: Sarok Bettina

Új gitárost keres a Wintersun

Nem kell megijedni, szó sincs arról, hogy bármelyik tag is távozni kényszerülne a zenekarból, ám a frontember komoly elhatározásra szánta el magát.

wintersunbreeze.jpg

Az Ensiferum egykori frontembere, Jari Mäenpää úgy döntött: ezentúl csakis kizárólag az éneklésre szeretne fókuszálni. A csapat néhány órája tette ki hivatalos Facebook-oldalára azt a közleményt, melyben új gitárost keresnek a zenekar számára. Jari döntése teljes mértékben érthető, hiszen nemcsak zenészként, hanem producerként is helyt kell állnia, így méltán nincs ideje minden munkálatot a megfelelő módon elvégezni.

A finn formáció közleményében az áll, hogy ha lehet, akkor csakis finn, profi gitárosok jelentkezzenek, de legfőképp nyugodt természetű személyek jelentkezését várják, akik remekül beékelődnek majd a Wintersun családba. A melodikus metált játszó csapat azt is hozzátette, hogy bár finn gitárosban reménykednek - aki Helsinki környékén lakik - bárki jelentkezhet, aki úgy gondolja, hogy elég tehetséges ahhoz, hogy az együttes tagjává váljon.

A jelentkezés menete pedig a következő: videot kell rögzíteniük, melyben néhány, - a Jariék által megadott -  szerzeményt kell  eljátszaniuk a hangszeren, majd el küldeni nekik e-mailben, a wintersunaudition@gmail.com-ra. Mindezek túl mesélniük is kell egy kicsit magukról, de legföképp arról, hogy milyen zenei háttérrel rendelkeznek. A jelentkezési határidő december elsején jár le.

 

süti beállítások módosítása