Feltörekvő zenekarok: Brothers Of Metal
2017. augusztus 25. írta: Sarok Bettina

Feltörekvő zenekarok: Brothers Of Metal

bommaxresdefault.jpg

A csapat 2012-ben alakult a svédországi Birkában (bizonyám :D), a következő felállásban: Emil Wärmedal gitár, Mikael Fehrm lant, Pähr Nilsson lant, Dawid Grahn lant, Ylva Eriksson ének (női), Joakim Lindbäck Eriksson, hörgés, Johan Johansson dob. Egy évvel később pedig csatlakozott hozzájuk Mats Nilsson is, aki szintén az énekért felel. 2016-ig csupán néhány fellépésük volt - többek között a Sabaton Open Airen is tiszteletüket tették.

2016-ban azonban stúdióba vonultak felvenni első albumukat, melynek beharanoztója még az évben megjelent, a Prophecy of Ragnarök című szám képében, mely szerzemény egy dalszöveges kisfilm keretein belül került fel a formáció hivatalos YouTube-csatornájára.

Bemutatkozó korongjuk végül idén áprilisban került a lemezboltok polcaira, mely lemez a - (a) beharangozóhoz hasonlóan - Prophecy of Ragnarök elnevezést kapta és mindösszesen 14 dal került elhelyezésre rajta. A nyolc tagból álló együttes irányzatát - más zenekarokhoz hasonlóan - a Skandináv istenek megéneklése alapozza meg, így jócskán megjelenik a dalokban a mindenki és mindenek atyja, Odin. Azért Freya és Tyr is kapott egy külön szerzeményt, de tény és való, hogy Odin a kulcsszereplője az albumnak.

Személyes észrevételem szerint, az album névadó dala az, ami feketebáránynak számít a többi nóta mellett, ugyanis már első hallásra képes felkelteni a figyelmet gyors tempójával és fülbemászó dallamával. Valójában ez az egyetlen olyan dal, ami eltér a többitől, mivel volt szerencsém végighallgatni a lemezt, így a következő megállapításra jutottam: némely dal vagy unalmas, viszont egy fergeteges szöveggel van ellátva, vagy ugyanarra a tempóra épül, mint az előtte elhangzottak - tehát egy "klónozott" muzsika temérdek, fantasztikus mondanivalóval. 

A szövegek nagyon is rendben vannak: van értelmük, igazi vikinges alkotások (van Odin, Valhalla, harcosok, stb), ráadásul remekül is vannak összerakva - bár néhány dal refrénjénél olyan érzésem volt, mintha Twilight Force-t hallgatnék, csak itt nő énekel. Na, hülyeségeket - és egyéb véleményeket - hátrahagyva azért azt meg kell hagyni, hogy ez a kiadvány egy remek szárnypróbálgatás a Brothers Of Metal részéről, és természetesen már nagyon várós a következő anyaguk, ami talán még ezt is túlszárnyalja majd.

Íme a dallista:

1. The Death of the God of Light

2. Son of Odin

3. Prophecy of Ragnarök

4. Defenders of Valhalla

5. Concerning Norns

6. Yggdrasil

7. Tyr

8. Siblings of Metal

9. Gods of War

10. Freya

11. The Mead Song

12. Sleipnir

13. Fire Blood and Stee

14. We Believe in Metal

brothersofmetal_large.jpg

 

 

süti beállítások módosítása