Floor Jansen: „Nem akartam felénekelni a régi dalokat"
2018. február 09. írta: Sarok Bettina

Floor Jansen: „Nem akartam felénekelni a régi dalokat"

e7bf466e-512d-47d5-9d2d-64be3bb37837.jpg

Az After Forever, valamint a ReVamp éléről is ismert énekesnő 2013-ban lett hivatalosan is a Nightwish énekesnője - ezzel együtt pedig ő a harmadik vokalista a csapat történelmében. Köztudott, hogy a formáció idén különleges turnéval járja majd a világot, hiszen második, - és egyben egyik legsikeresebb - lemezük, az 1998-as megjelenésű Oceanborn idén ünnepli debütálásának huszadik évfordulóját. A zenekar azonban két válogatás lemezt is piacra dob, melyek Decades címmel, március 9-én kerülnek fel a lemezboltok polcaira.

Floor nemrégiben a Metal Hammernek adott egy terjedelmes interjút, melyben számos témáról mesélt; szó esett többek között az újdonsült válogatáslemezről, arról, hogy mi fogalmazódott meg benne, amikor igent mondott a felkérésre, hogy ő legyen a banda új énekesnője, de karrierje kezdetéről is ejtett néhány szót.

Elmondta, hogy Tuomas eredeti terve az volt, hogy a lemezen helyet kapott dalokat ne csak újrahangszereljék, hanem Floor hangjával újra vegyék is fel, ám Floor kijelentette, hogy ő nem akarja felénekelni a régi dalokat, hiszen azok már egyszer fel lettek véve, ráadásul elképesztő varázsuk van, továbbá azért, mert elődei is a csapat történelmét képezik, ezért nem szeretné kitúrni őket. Ezt követően szó esett arról, hogy hogyan is érezte magát, amikor felkérték, hogy állandó tagja legyen a NW-nek. 

Jansennek természetesen nem volt ismeretlen sem a zenekar, sem pedig dalaik, hiszen az After Forever számtalanszor turnézott már a Tarja Turunen vezette Nightwish-sel, sőt a finnek eredeti énekesnője nemcsak barátnője, hanem egyik példaképe is a holland dalospacsirtának.

thumb_444_auto.jpg

Amikor megkérdezték, hogy szeretnék-e a zenekar tagja lenni csupán annyit mondtam, hogy persze. Egy kicsit ideges is voltam, de elég nagy szerénység kellett ahhoz, hogy bevalljam magamnak is, hogy igen, részese akarok lenni a világ legnépszerűbb szimfonikus metált játszó zenekarának.

- válaszolta.

Az őszinte interjúból kiderült, hogy a 16 éves Floornak nem volt könnyű dolga élete legelső fellépésein, hiszen számos személy kiabált neki csúnya dolgokat, ám idővel megtanulta kezelni őket. A ReVamp alapítója elmesélt egy esetet, amikor a színpadról kellett üvöltöznie egy részeg férfire, aki folyamatosan beszólogatott neki:

Már nem emlékszem, sem a helyszínre, sem pedig a dátumra, de élénken emlékszem arra, amikor összevesztem egy részeg sráccal. Ez a srác folyamatosan hülyeségeket kiabált nekem, és nem volt hajlandó befejezni. Végül megelégeltem és azt mondtam: « látom, hogy nagyon nagy szád van, akkor ha van elég bőr a képeden gyere el a műsor után és mondd el ugyanezeket egyenesen az arcomba.»

- idézte fel az esetet, majd hozzátette, hogy miután leteremtette a fickót és megmondta neki, hogy sem ő, sem pedig a hozzá hasonlók nem érdemlik meg a figyelmét, így az illető az elkövetkezendőkben lakatot tett a szájára és nem mert további sületlenségeket kiabálni.

Ezt követően szóba került a közel két évtizedet felölelő karrierje, melynek kapcsán elárulta, hogy számtalanszor mélypontra jutott, hiszen nemcsak utálkozókkal kell nap mint nap szembesülnie, hanem korábban kiégésben szenvedett, melynek következtében feloszlott az After Forever, 2016-ban pedig a ReVamp is elbúcsúzott rajongóitól, hiszen a Nightwish fontosabbnak bizonyult a saját csapatától - bár Tuomas Holopainen külön megkérte őt, hogy erre ne kerüljön sor. A vokalista elmondta, hogy bármilyen rossz helyzetben is volt, túl makacs volt ahhoz, hogy felhagyjon a zenével, így elhatározta, hogy sokkal inkább magasabb szintre emeli azt.

12321230_1083139058395501_858656700056200462_n.jpg

Az eredeti cikk a Metal Hammerben található!

The original article was written by Metal Hammer!!!

süti beállítások módosítása