Egy korszak lezárul, egy másik felvirágzik - interjú Király Annával!
2020. április 09. írta: Sarok Bettina

Egy korszak lezárul, egy másik felvirágzik - interjú Király Annával!

89826035_212106029848912_5025305742583973206_n.jpg

Még tavaly bemutattuk nektek a metálzene magyar vonalának újdönsült gyöngyszemét, amit Király Anna vezényelt életre. A Mezmerized viszonylag rövid időn belül vált közönségkedvenccé, ami nem is olyan meglepő, hiszen az eddig megosztott tételeik szinte azonnal megnyerték maguknak a nagyérdeműt.

Tudni véljük, hogy a formáció idén tervezi boltokba küldeni bemutatkozó albumát, arról viszont nem állt rendelkezésünkre további információ, hogy pontosan mikor is kaphatjuk kezeink közé az újdonságot - egészen eddig. Erről és többek között a Mezmerized alakulásáról faggattuk az énekesnőt, aki készségesen rendelkezésünkre állt!

- Mesélj kicsit a kezdetekről. Mikor kezdtél el foglalkozni a zenével, illetve magával az énekléssel?

Anna: 6 éves koromban kezdtem foglalkozni a zenével, amikor felvételt nyertem az Andor Ilona Ének-zenei Általános Iskolába. Gyakorlatilag itt kezdődött minden, a zenetanulás, zeneszeretet és bátran mondhatom, hogy tudatossá is ezen éveim alatt vált, hogy zenével szeretnék foglalkozni. Ennek köszönhetően folytattam a tanulmányaimat a későbbiek során is zene tagozaton. A konkrét hangképzést 16 évesen kezdtem el, ott is kipróbáltam több irányt, mind a klasszikus, mind pedig a könnyűzenei hangképzést.

- Vannak-e esetleg példaképeid, kik ők és mi mindenben inspirálnak téged?

Anna: Rengeteg inspiráló zenész, zenekar, énekes van a különböző műfajokban, nagyon nehéz dolog választani.
Ha inspiráló személyt kellene mondanom, kiemelném általános iskolai énektanárnőmet Tamási Kingát. Ő volt az első olyan ember az életemben, aki szakmabeliként azt javasolta, hogy foglalkozzak az énekléssel komolyan és neki köszönhetően folytattam a pályán való építkezést céltudatosan.

- A közelmúltban értesülhettünk arról, miszerint a Sorronia bizonytalan időre visszavonulót fújt, mit tudhatunk a csapatról, terveztek a jövőben visszatérést, vagy végleg lezárjátok ezt a korszakot?

Anna: Ezt a korszakot lezártuk. Sok jó emlék köt a zenekarhoz és rengeteget tanultam belőle. A Sorronia munkássága alatt szerzett tapasztalatok rendkívüli módon segítik a munkámat a jelenben és ez egy nagyon jó dolog. Szép évek voltak, sok olyan valóra vált álom fűződik a Sorroniához, amelyek addig a pontig elérhetetlennek tűntek. Mostanra máshogy állok hozzá, jóval céltudatosabban építem a zenekar körüli dolgokat, de ehhez elengedhetetlen volt az, hogy tapasztaljak sok jót és sok nehéz dolgot is a Sorroniás évek alatt.

12112075_899787663446919_3643065181914380895_n.jpg

- Mikor fogalmazódott meg bennetek az új zenekar ötlete?

Anna: 2019 tavaszán fogalmazódott meg bennem az, hogy a modern metal irányába szeretnék terelődni. Akkor még az volt a gondolat, hogy a Sorroniát vinném el ilyen irányba és Olivér is csatlakozott volna, de hamar rájöttünk, hogy a Sorronia múltjából adódóan sokkal jobb lenne, ha új dologba kezdenénk, így 2019 nyarán már a Mezmerized ötletével a hátunk mögött kezdtünk dolgozni.

- Nyílt titok, hogy idén tervezitek boltokba küldeni első lemezetek, tudhatunk-e valamit arról, hol tartanak a munkálatok, illetve,  mire számíthatnak majd a rajongók?

Anna: Az album fele már készen van! Értem ez alatt, hogy felvettük és a keverés, mastering munkálatok is befejeződtek. Az anyag másik fele pedig demó fázisban van, készen állunk a stúdió munkálatokra, melyeket minél előbb szeretnénk elkezdeni, várhatóan tavasz végén, nyár elején, így bátran merem mondani, hogy a nyár folyamán készen lesz a teljes lemez.

- A Mezmerized stílusa merőben eltér a Sorronia által képviselttől, tudatosan született meg ez a döntés, vagy amolyan próba-szerencse módra kísérleteztétek ki az új ösvényt?

Anna: Eleinte csak szerettem volna új irányba menni és ebben Olivér maximálisan partner volt, de nagyon hamar tudatossá vált a dolog, szinte a Mezmerized legeleje óta teljesen átgondoltan csináljuk az egészet és erre nagyon büszkék vagyunk!

81013768_2717877421622805_3581721803938070528_o.jpg

- Részt veszel-e dalszerzőként a folyamatokban, mi mindenből táplálkoznak az általad jegyzett szövegek? ?

Anna: Igen, az énekszólamokat és a dalszövegeket én írom, olykor pedig „produceri füleimet” is bekapcsolom. A dalszövegeket javarészt általam megtapasztalt, átélt események formálják, olyan dolgok, amikhez szerintem a legtöbb ember tud kapcsolódni. Nem vagyok híve a túlzottan magasztos, elrugaszkodott szövegvilágnak, a Mezmerizedban legalábbis semmiképp. A megfogható, átélhető, mégis könnyed szövegvilág jellemzi a Mezmerizedot.  

- A jelenlegi helyzet elmúltával, terveztek-e turnéra indulni a csapatoddal?

Anna: Igen! Ez abszolút tervben volt az év második felétől, sajnos az kérdéses, hogy a jelenlegi helyzetben ez hogyan fog alakulni, de tény, ami tény, hogy nagyon várjuk, hogy beinduljon a koncertezés, rendkívül izgalmas pont lesz ez a Mezmerized életében, amire már most nagyon készülünk!

- Bátran kijelenthetjük, hogy 100%-ban színpadi személyiség vagy, hiszen a közönség nemcsupán mikrofonnal a kezedben láthat téged. Mesélj kicsit az ír tánchoz fűződő kapcsolatodról, mikor kezdtél el foglalkozni vele, illetve mik az ezzel kapcsolatos terveid a jövőre nézve?

Anna: Az ír tánc nagy szerelem az életemben, amolyan nagyon komolyan vett hobbi! 14 éves koromban kezdtem foglalkozni vele, majd egy hosszú szünet után 4 évvel ezelőtt újra elkezdtem versenyszerűen csinálni. Sajnos jelenleg megint pihenőpályán van a dolog, de sosem lehet tudni, az biztos, hogy mindig különleges helye lesz a szívemben! Ez egy olyan hobbi egyébként, ami elragadja az embert! Velem is ez történt, így sok energiát öltem bele, versenyekre jártam, szerettem nagyon és ez sosem fog változni!

51109448_2244618495827519_2619986499315171328_n_1.jpg

- A zene és a tánc mellett foglalkozol-e esetleg valami mással is, akár hobbi-szinten?

Anna: Nem tudom, hogy mennyire lehet ide sorolni, de szeretek fotózni! Ez nem egy komoly hobbi, de érdekel, szeretem. A Hold fotózása hosszú évek óta visszatérő dolog nálam.

- Üzensz-e valamit a MetalWorld olvasóinak?

Anna: Szeretném megköszönni a támogatást, amit kapunk tőletek, sokat jelent ez nekünk! Vigyázzatok magatokra és szeretteitekre a mostani nehéz helyzetben és remélem azt, hogy hamar túl leszünk ezen és találkozhatunk valahol, valamikor, koncerten, fesztiválokon! Tartsatok ki és hallgassatok sok metalt addig is!

Nagyon szépen köszönöm az interjú lehetőséget, és ezúton szeretnék gratulálni az eddig elért sikereidhez, illetve további sok sikert neked és a Mezmerized többi tagjának is!

Anna: Én köszönöm az interjút és a MetalWorld munkáját, támogatását!

süti beállítások módosítása