Feloszlik a HIM
2017. március 09. írta: Sarok Bettina

Feloszlik a HIM

abdc48eedf9cdb90bd89c22dd94fc992.jpg

Befejeztük a kirakóst, elfordítottuk a kulcsot. Köszönjük

- Kezdte mondandóját a csapat, akik vasárnap, hivatalos Facebook-oldalukon jelentették be feloszlásukat.

A szeretet és a metal negyed százados kapcsolata után őszintén érezzük, hogy a HIM bejárta a neki szánt utat, és itt az ideje, hogy kimondja az adiost. Már csak azért is, hogy új, eddig még nem ismert látványoknak, illatoknak és hangzásoknak adjon utat. 

- mondta Ville Valo, a zenekar frontembere.

Az 1991-ben alakult csapat egyébként eddig hét stúdióalbumot jelentetett meg, melyek főként a szerelem és a halál témáit elegyítit, ami miatt a zenekar stílusát sokszor "Love metal"-nak hívják. A formáció egyébként egyike Finnország legsikeresebb bandáinak, ugyanis 2008-ig ők voltak az egyetlen finn zenekar, akinek aranylemeze volt az USA-ban. A zenekar  2017 végén, egy 14 országot érintő, 35 koncertes búcsúturné után teszi le a lantot, a turné dátumai közt sajnos nincs magyarországi helyszín, viszont Magyarországhoz a december 2-án megrendezésre kerülő prágai fellépésük lesz a legközelebb.

A Ville Valo vezette csapat egyébként 1991-es megalakulása óta már megélt egy feloszlást, ám 1993-ban újult erővel vágtak neki a zenélésnek, most, 26 év után ismét a feloszlás küszöbére értek, ám ezúttal végleg. Legutóolsó albumuk 2013-ban került az üzletek polcaira, Tears On Tape címmel.

süti beállítások módosítása