Gee Anzalone:  „Az új lemezünk egy menekülési lehetőség a zenén keresztül"
2017. május 03. írta: Sarok Bettina

Gee Anzalone: „Az új lemezünk egy menekülési lehetőség a zenén keresztül"

gee-anzalone-dragonforce-czarcie-kopyto-artist.jpg

Heteken belül felvirrad a nagy nap a DragonForce rajongói számára, ugyanis a legendás csapat piacra dobja legújabb stúdiólemezét, a Reaching Into Infinity-t. Ezzel kapcsolatban a SpazioRock nevezetű olasz lap kapta mikrofonvégre a formáció ütősét, Gee Anzalonét, aki nemcsak az újdonságról mesélt, hanem korábbi élémenykről is egyaránt beszámolt.

A zene egy híd elérését képezi a mentális szabadsághoz. Már a borító is ötletet ad a meneküléshez vezető úthoz ebből a világból, ez egy menekülési lehetőség, amit csak a zenén keresztül érhetsz el, azzal a stratégiával -  ahogy én hívom -  ami egy  átjárót képez egy másik dimenzióba, pontosabban a végtelenségbe.

-mondta Gee, válaszolva arra, hogy miért pont a Reaching Into Infinity elnevezést kapta a lemez, és hogy valójában milyen témát dolgoz fel.

A csapat egyébként többször is kijelentette már, hogy ezúttal az eddigi legváltozatosabb korongjukat készülnek a hallgatóság elé tárni, nemcsak azzal, hogy a kiadvány több sokszínűséget visel majd magán, hanem Marc Hudson énekes hangjával is egy kicsit kísérleteztek, elmondásuk szerint pedig a végeredmény felettébb meghökkentő, és egyben brutális lesz - persze mindez jó értelemben.

Örülök, hogy észrevehető ez a dolg, mivel ez valóban így van. Én nagyon elégedett vagyok az eredménnyel, amit  kaptunk. Ez egy együttműködés, egy csoportmunka volt, amiben mindenki ösztönözte a másikat, majd létrejött az, amit szerintem az eddigi legjobb albumunknak mondhatok. Hatalmas változásokon mentünk keresztül, és azt hiszem ez az albumon is hallható lesz.

-válaszolta a zenész az újdonsággal kapcsolatban.

dragonforce-bloodstock-2016-web-17.jpg

A nagyérdemű természetesen az új dalok mellett a régi, már jól ismert slágereket sem fogja hiányolni a fellépéseken, hiszen a dobos elmondása szerint, a rajongók többsége, azokat jobban kedveli. Ennek apropóján került említésre a zenekar tavalyi fellépése a lengyelországi Woodstock fesztiválon, mely előadás rögzítésre is került, DVD formátumban pedig megtalálható lesz a Reaching Into Infinity speciális kiadásában.

Ez egy hatalmas koncert volt. Hatalmas tömeg volt, még sosem láttam ehhez foghatót. Ez egy hihetetlen érzés volt számomra. Ezek a lengyelek nagyon vadak! [Nevet]. Nincs különösebb oka annak, hogy úgy döntöttünk, rögzíteni fogjuk a fellépést, de kétségtelen, hogy egy emlékezetes show volt.

-idézte fel élményét a fesztiválról.

750_1468696897578a8941979427_10485911.jpg

A Marc Hudson vezette alakulat egyébként május 19-én jeleníti majd meg új lemezét, az earMUSIC lemezkiadó gondozásában. A kiadványról egyébként két dal már meghallgatható, a Judgement Day, valamint a Curse of Darkness című számok képében.

 

süti beállítások módosítása