A legnépszerűbb dalok: Ensiferum
2017. május 20. írta: Sarok Bettina

A legnépszerűbb dalok: Ensiferum

ensiferum-band-shot.jpg

LAI LAI HEI - Iron (2004)

2004-ben került az üzletek polcaira a finn zenekar második és egyeb a mai napig is legnépszerűbb albuma, az Iron. A lemez nagy sikert aratott, rengeteg fellépési lehetőséget adva ezzel a zenekar számára. Ennek azonban megvolt az ára: 2004-ben a frontember, Jari kilépett a zenekarból, hogy többet tudjon foglalkozni saját projektjével, a hasonlóan sikeres Wintersunnal. Ha ez nem lett volna elég nagy érvágás a csapat számára, elhagyta a zenekart Oliver Fokin dobos és Jukka-Pekka Miettinen basszusgitáros is.

Eme lemezen került elhelyezésre a Lai Lai Hei című szám, ami az évek során a csapat himnuszává nőtte ki magát, hiszen elmaradhatatlan darabkája a formáció repertoárjának. További érdekesség, hogy az Ensiferum történetében ez az első olyan dal, ami tartalmaz finn dalszöveget.

In My Sword I Trust - Unsung Heroes (2012)

2012-ben debütált a hasonlóan nagy sikernek örvendő Unsung Heroes nevezetű lemezük, ami két kislemezt sorakoztatott fel, a Burning Leaves és az In My Sword I Trust képében – az utóbbi kislemezes dalhoz klip is készült, melyben a csapat tagjai igazi harcosokként "gyilkolásznak". E dal is a rajongók egyik kedvencévé nőtte ki magát, melyben egyébként Sami Hinkka basszeros is nagy szerephez jutott az éneklés terén.

Twilight Tavern - From Afar (2009)

2009-ben került az üzletek polcaira a negyedik albumuk, ami a From Afar elnevezést kapta, és előzetesként két kislemezt másoltak ki róla, a From Afar, valamint a Stone Cold Metal képében. Ezen a lemezen mutatkozott be, Meiju Enho utódja, Emmi Silvennoinen billentyűs, aki 2007-ben került be a zenekarba, ám hivatalos tag csak 2009-ben lett. E lemezen került elhelyezésre a hatalmas népszerűségnek örvendő Twilight Tavern nevezetű tétel is.

Into Battle - Iron (2004)

 E dal szintén a 2004-es megjelenésű Iron című lemezen került elhelyezésre, Petriék pedig a mai napig is szívesen adják elő egy-egy koncert alkalmával. Érdekesség, hogy dalt az előző frontemberrel még sosem adták elő élőben, ám Jari részt vett egy 2006-os Ensiferum koncerten, ám csupán nézőként, ami megörökítésre is került, ugyanis a srácok akkor forgatták le első DVD-jüket, ami a 10th Anniversary Live elnevezést kapta.

One More Magic Potion - Victory Songs (2007)

2007-ben dobták piacra Victory Songs címen az új lemezüket, ami az első korong volt a csapat új frontemberével, Petri Lindroosszal a fedélzeten. A kislemezként is megjelent,  One More Magic Potion című dalhoz pedig egy érdekes animációs kisfilm is készült, amit Celine Lester készített a finnek számára. Nem csak a kisfilm, hanem maga a dal is hatalmas népszerűségnek örvend a rajongók körében.

süti beállítások módosítása