Nightwish: Így zúzott utoljára Jukka Nevalainen!
2020. december 25. írta: Sarok Bettina

Nightwish: Így zúzott utoljára Jukka Nevalainen!

gettyimages-143014212-2048x2048.jpeg

Dob nélkül ugyebár nincs zenekar. Ezt vallotta 1997-ben a Tarja Turunen vezette Nightwish is, miután eldöntötték, hogy az akusztikus hangzást maguk mögött hagyva áttérnek a metálra. Nem is volt ez rossz döntés, hiszen az énekesnő utánozhatatlan tehetsége és énekhangja meghozta az áhított hírnevet a zenekar számára.

A formáció eredeti felállása azonban az évek során széthullott a kegyelemdöfés pedig 2014-ben következett be, amikor is kiderült: Jukka Nevalainen, mindenki kedvenc ütőse súlyos álmatlanságban szenved. A zenész azonnali hatállyal átadta a helyét Kai Hahtónak, aki ennek következtében nem tudott részt venni a Wintersun éppen zajló turnéján.

Időközben megérkezett a Nightwish nyolcadik nagylemeze, ami az Endless Forms Most Beautiful elnevezést kapta, és amelyen már a frissen csatlakozott Kai Hahto, Troy Donockley és az új frontasszony, Floor Jansen hallható. Hosszas találgatás övezte a Jukka visszatérését, bár félő volt, hogy a dobos végleg leteszi az ütőit. Tavaly végül hivatalos közleményben tudatták a rajongókkal, miszerint Nevalainen állapota jobbra fordult, ám ettől függetlenül nem kíván visszaülni a Nightwish-dobok mögé!

Úgy döntöttem, hogy nem szeretnék visszatérni a zenekarhoz. Így kedves barátom, Kai Hahto a zenekar teljesjogú tagjává válik. A háttérben továbbra is én gondoskodom majd a zenekar pénzügyeiről, és már nagyon várom, hogy új kalandokban lehessen részem.

- olvasható az akkori közleményben.

A zenekar most egy élőfelvétele kisfilmmel tiszteleg Jukka előtt, aki 2013 nyarán zúzta szét utoljára felszerelését. A szóban forgó tétel végül a Dark Chest Of Wonders lett, érdekessége pedig az, hogy nemcsupán a fellépésre fókuszál, hanem egyben a kulisszák mögé is betekintést nyerhetünk.

Íme!

süti beállítások módosítása