Cristina Scabbia: „Csalóknak érezzük magunkat!"
2021. március 05. írta: Sarok Bettina

Cristina Scabbia: „Csalóknak érezzük magunkat!"

gettyimages-1005576786-2048x2048.jpg

Néhány napja hatalmas felháborodást keltett a rajongók körében az, hogy a Lacuna Coil részt vett az L'Ultimo Concerto?" (Az utolsó koncert?) nevezetű olasz mozgalomban, amit annak apropóján rendeztek, hogy támogatást nyújtsanak a koncerteknek otthont adó kluboknak, amik a koronavírus-járvány miatt kénytelen voltak bezárni —  ezzel búcsút intve a megélhetésüknek.

A zenekart rendesen betámadták a fanok, ugyanis a meghirdetett esemény egyáltalán nem az elképzeléseik szerint zajlott, ugyanis a dübörgő hangszerek helyett, a síri csend fogadta őket. Cristina Scabbia énekesnő többször is nyilatkozott az ügy kapcsán, most pedig újfent kiterítette lapjait, mondván megérti a rajongók csalódottságát és dühét, viszont néha bizony ára van annak, ha az ember kiáll egy bizonyos eszme mellett.

Néha árat kell fizetni, ha ki akarsz állni valami mellett. És mi most egy nagyon erős üzenetet akartunk küldeni ezzel. Ezért is döntöttünk úgy, hogy részesei leszünk ennek a mozgalomnak, ami az egyik módja annak, hogy támogassuk a bezárt klubokat. Több, mint 120 másik zenekarral együtt kértek fel minket, hogy vegyünk részt ebben.

— kezdte magyarázni a történteket.

Mi úgy döntöttünk, hogy elfogadjuk. Ez nem egy támadás volt a rajongóink ellen. Nem az volt a célunk, hogy illúziót, elégedetlenséget, szomorúságot, csalódottságot és haragot keltsünk, csak mert nem az elképeléseik szerint játszottunk, minden más embernél jobban tudjuk, hogy ez a járvány tönkretette az életünket és sokunk megélhetését.

— magyarázta.

tumblr_1aa0041645e848acfd6575ccdcb94ca0_f1ebb977_1280.jpg

A részvételünk egy meghívóra való válasz volt. Az egyetlen különbség az, hogy más zenekarokkal ellentétben, a mi ismertségünk Olaszországon kívülre vetődik ki. Részünkről az volt a probléma, hogy ha meghirdetjük a koncertet, akkor azt angolul is ki kellett volna fejtenünk. Ha nem angolul tesszük közzé, akkor sokan mondták volna azt, hogy » de miért ne lehetne Olaszországon kívül is megtekinteni? « Szóval be kellett jelentenünk.

— tette hozzá.

De ha jobban megfigyeled, akkor csak is azt a virtuális posztert tettük közzé, amit a szervezőktől kaptunk. (...) A srácok sokszor megkérdezték tőlem, hogy » Mi fog történni? Hol lehet megnézni? « Nagyon-nagyon rövid válaszokkal szolgáltam. Soha többé nem népszerűsítsük, és most sem okkal tettük, mert már most is rosszul érezzük magunkat, azt érezzük, hogy csalók vagyunk. De csak így lehetett egy nagyon erős üzenetet közvetíteni.

tumblr_3f1f59af50a31c9ffa0124fbfa68ab45_85e692fd_1280.jpg

— fogalmazott, annak kapcsán, hogy az esetet követően megannyi csalódott rajongótól kaptak sértő üzeneteket.

Nehéz megfelelő szavak találni, mert megértem a reakciókat. Mára már megváltozott a rajongók hangneme, akik a közösségi média útján üzennek, mert a frusztráció után csak leülsz, mély lélegzetet veszel és azt gondolod, hogy » oké, rossz érzés volt, hogy nem volt koncert, de megértem miért tették. «

felelte.

süti beállítások módosítása