Wintersun: íme az albumborító
2017. február 08. írta: Sarok Bettina

Wintersun: íme az albumborító

13233016_10154190525602402_5105456752079754931_n.jpg

Nagy az izgalom a Wintersun háza táján, ugyanis a srácok a múlt hónapban bejelentették: öt év kihagyás után, idén végre piacra dobják harmadik stúdióalbumukat. A formáció második lemeze 2012-ben került az üzletek polcaira Time I címen, majd kiderült, hogy egyéb technikai okok végett a várva várt korong két részre oszlott – a Time II nevezetű korong azóta sem került publikálásra, és mint az korábban kiderült, nem is fog.

Január elején a Nuclear Blast lemezkiadó jóvoltából megtudhattuk, hogy a csapat egy teljesen új kiadvánnyal készül visszatérni, ami  a The Forest Seasons elnevezést kapta és vélhetően az új gitárossal a fedélzeten készült el, akinek kilétét még mindig hatalmas titok övezi. Néhány hete már lerántották a leplet a számlistáról, ami mindösszesen négy dalt foglal magába, szokásukhoz hűen pedig némely dal több részből áll. Érdekesség gyanánt a finnek elárulták azt is, hogy a lemezt nem kisebb alkotás, mint a  Vivaldi által komponált Évszakok című mű alapozta meg, és ezt fogjuk mi metálköntösbe bújtatva hallani.

Mindezeken túl a napokban fény derült az albumborítóra is, amit Havancsák Gyulának köszönhet a zenekar, de Jari is közreműködött az elkészülésében, hiszen mint ismeretes elképesztő ötletei vannak, ráadásul remek fotós is, és nemmelesleg a finn természet nagy szerelmese.

Íme a dallista:

1. Awaken From The Dark Slumber (Spring)
Part I The Dark Slumber
Part II The Awakening
2. The Forest That Weeps (Summer)
3. Eternal Darkness (Autumn)
Part I Haunting Darkness
Part II The Call of the Dark Dream
Part III Beyond the Infinite Universe
Part IV Death
4. Loneliness (Winter)

süti beállítások módosítása