Eltűnt énekesnők nyomában: Monika Pedersen
2017. február 24. írta: Sarok Bettina

Eltűnt énekesnők nyomában: Monika Pedersen

monika_pedersen_wallpaper_4_by_riversofbeauty-d4i1lop.jpg

Monika Pedersen 1978. december 21-én született Skanderborgban, Dániában. Karriejét 1998-ban kezdte. Ezt megelőzően 1993-tól ismeretlen ideig énekelt  az Anachorete nevezetű zenekarban, majd csatlakozott a Black Lodge nevezetű formációhoz. Ezekután 1998-tól a Sinphonia zenekart erősítette, akikkel mindösszesen öt kiadványt készített, majd úgy döntött: kilép a bandából.

Nevét azonban csak 2007-ben ismerte meg igazán a világ, amikoris csatlakozott a norvég Sirenia zenekarhoz. A csapatnak egyébként akkoriban ő volt a harmadik énekesnője, és akikkel mindösszesen egy lemezt készített, ami 2007-ben jelent meg, Nine Destinies and a Downfall címen. Még abban az évben kiadásra került egy különleges anyag, ami a Hi Five - Female Fronted Metal elnevezést kapta és a Sirenia mellett olyan nagysikerű csapatok dalai kaptak rajta elhelyezést, mint a Nightwish, az  After Forever, az Epica, és az Echoes of Eternity. Monika mindössze egy évig volt a Morten Veland által alapított együttes énekesnője, majd úgy döntött, hogy elhagyja őket.

Csapatai mellett számos vendégszereplése is volt különböző együttesek kérésére, legutóbb 2012-ben, a Serpent Saints egyik lemezén énekelt, ám akkor is csak háttér énekes volt. Az egykori Sirenia-vokalista azóta teljesen eltűnt a zenei szintérről, és mint kiderült, már évek óta a mikrofont inkább ecsetre váltotta, így tehát festőként tevékenykedik.


 

süti beállítások módosítása