Késik a Mägo de Oz új albuma — ősszel érkezik a kiadvány!
2021. március 11. írta: Sarok Bettina

Késik a Mägo de Oz új albuma — ősszel érkezik a kiadvány!

mago-de-oz.jpg

Április 9-én jelent volna meg a Mägo de Oz vadonatúj nagylemeze, ami a Bandera Negra elnevezést kapta. A spanyol formáció teljes titokban, Zoomon értekezve készítette el a kiadványt, viszonylag hamar, hiszen legutóbbi korongjuk Ira Dei címmel, 2019-ben került a boltok polcaira.

A zenekar többször is kijelentette, miszerint a pandémia okozta felfordulás egy minden tekintetben pozitív hangvételű, boldogságot sugárzó korongot eredményezett, ami egyben a bulizás első számú nagykövete. Első felvezetőként az El Cervezo (El árbol de la birra című számot osztották meg, majd ezt követte január 1-én a La Pegatinával közösen rögzített Tu madre es una cabra.

A napokban egyébként mi is beszámoltunk arról, miszerint a Tu madre es una cabra klipje átlépte a milliós megtekintést, népszerűsége pedig napról napra töretlenül ível felfelé.

A mai napon azonban egy kevésbé kellemes hírre szolgált a Javier Domínguez (Zeta)  vezette brigád, ugyanis arról tudósították a rajongókat, miszerint a pandémia az ő számításaikat is keresztül hasította, így az április elejére tervezett nagylemez debütálása szeptember 3-ra sodródott.

Öröm az ürömben, hogy hamarosan egy újabb kedvcsinálót jelenít meg a formáció, nem is akár hogyan, ugyanis vadonatúj tételük egy nyolc percet felölelő alkotás lesz! A csapat egyelőre nem árulta el, hogy ezúttal melyik nótát leplezik le, viszont megosztottak egy vadonatúj borítót is, így benne van a pakliban, hogy a kiadvány névadójára kerítenek sort.

portada-bandera-negra1-2-1490x1536.jpg

További érdekesség, hogy a méltán népszerű banda ismételten előkapta egyik korábbi dalát, történetesen ezúttal a 2010-es megjelenésű Gaia III: Atlantia nevezetű lemezükön hallható Que el viento sople a tu favor című számukat frissítették fel a szintén spanyol Saurom zenekar közreműködésével.

A lemez dallistája:

1. La isla del las siete calaveras
2. Al abordaje
3. Resacosix en Pandemia
4. No te fallaré
5. La dama del mar
6. El aplauso herido
7. Tu Madre Es Una Cabra
8. Guerra y paz
9. El Cervezo (El árbol de la birra)
10. Abrazos que curan
11. Quiero que apagues mi luz
12. La vida pirata
13. Bandera Negra
14. Después de la tormenta

15. Que el viento sople a tu favor  (ft. Saurom)

bandera-cuadrado_1.jpg

süti beállítások módosítása