Érkezik a Mägo de Oz vadonatúj albuma!
2020. november 30. írta: Sarok Bettina

Érkezik a Mägo de Oz vadonatúj albuma!

70a31393-8b99-49b1-9965-1fa5435b322b_1270001_tablet_landscape_3_2.jpg

Ira Dei címmel, tavaly márciusban jelent meg a spanyol formáció vadonatúj nagylemeze, aminek népszerűsítésével mindössze néhány koncertet tudtak lelejteni. Mivel a jelenleg is megfékezhetetlen koronavírus-járvány rendesen átszervezte a zenészek életét, a Javier Domínguez Gregorio alias Zeta vezette legénység úgy döntött: elkezdi új lemeze készületeit, amit már be is fejeztek!

A mindösszesen tíz (!) tagot felsorakoztató csapat a minap jelentette be a nagyszerű hírt, miszerint április 9-én tölti fel a boltok polcait tizenötödik stúdiólemezük, ami Bandera Negra elnevezést kapta. A srácok amellett, hogy bemutatták az újdonság borítóját, azt sem titkolták el, hogy figyelembe véve a manapság uralkodó helyzetet, mindenképp egy vidám hangvételű kiadványt kívántak rögzíteni, amire rendesen lehet fiesztázni, akarom mondani bulizni.

A tagok áprilistól egészen júniusig ZOOM-on egyeztettek egymással, majd júliusban már stúdióba is vonultak, a felvételeket pedig szeptemberben fejezték be - tették mindezt a legnagyobb csendben. Közösségi oldalaikon megosztott bejegyzésükben többször is kitérnek arra, miszerint ez a korong teljes egészében eltér majd elődjeitől, hiszen minden eddiginél több optimizmust csempésztek mind a szövegekbe, mind a hangszerelésbe egyaránt.

bandera-cuadrado.jpg

További jó hír, hogy alig néhány perce a zenekar bejelentette, miszerint már a héten megjelenítik első kislemezüket, ami az El Cervezo (El árbol de la birra) elnevezést kapta, és amihez egy dalszöveges kisfilmet is készítettek. Természetesen ehhez is készült egy igen látványos borító, amit szintén szemügyre vehetsz!

portadacervezo-web.jpg

süti beállítások módosítása