Txus di Fellatio: „A zene a legjobb fájdalomcsillapító"
2021. február 12. írta: Sarok Bettina

Txus di Fellatio: „A zene a legjobb fájdalomcsillapító"

txus-ira-dei.jpg

Április 9-én tölti fel a lemezboltok üresen álló polcait a Mägo de Oz várva várt, tizenötödik nagylemeze, ami a Bandera Negra címet kapta. A kiadvány teljes titokban készült el még a múlt évben, annyit azonban már most tudni lehet róla, hogy minden egyes másodperce az optimizmus és bulizás mellett foglal helyet.

Erre fantasztikus példa a már korábban debütál kislemezek ( El Cervezo (El árbol de la birra) , Tu Madre Es Una Cabra), amelyek gyökerestől alátámasztották a csapat kijelentését. Más zenekarokhoz hasonlóan, a Mägónak is meg kell küzdenie azzal a démonnal, ami a világot sújtja, ugyanis koncertek nélkül nincs bevétel. Erről és más apróságokról mesélt Txus di Fellatio egy spanyol lapnak, ám első körben elárulta, ő hogyan élte meg a pandémia okozta felfordulást, de azt is elárult, szám szerint még is hány koncertjük került törlésre.

A világjárvány alatt Zoomon keresztül egyeztettem a zenekar többi tagjával, és ezt nagyon utáltam. Utálom a technológiát és a közösségi hálót is, különösen azt, ahogy az emberek a közösségi hálón viselkednek. Muszáj volt ilyen keretek között komponálnunk, ugyanis megközelítőleg 97 koncertet kellett lemondanunk.

- kezdte a világról példaértékű felfogással élő dobos.

Az egészség a legfontosabb. Hónapok óta a párommal, a kétéves kislányommal és a kutyámmal nézhetem a napot és a horizontot. Régebben ez nem volt így. A drámán belül meg kell látni a pozitív dolgokat.

- tette hozzá a dolog pozitív oldalát.

mago-de-oz.jpg

A folytatásban kitért az albumot körültáncoló vidámságra, illetve, hogy kifejezetten jót tett a zenekarnak egy kis szünet, miután 2019-ben piacra dobták Ira Dei címet viselő lemezüket, amin egészen véletlenül pont az apokalipszisről muzsikálnak.

Nyugtalan személyiség vagyok. Ugyanakkor nagyon kreatív vagyok, ezért muszáj volt csinálnom valamit, eközben jöttem rá, hogy egy optimista albumot kell készítenem, amin a szövegek a sörivásról és a boldogságról szólnak. A dolgok nem mindig értelemszerűen történnek. Szükségünk is volt egy kis szünetre, hogy új lendületre kapjunk, és hogy teljesen új perspektívákban lássuk a dolgokat.

- mesélte, hozzátéve, hogy bár elsődleges céljuk az volt, hogy egy olyan lemezt készítsenek, ami tele van mókával és ami a szórakozás egyeneságú nagykövete, azért komoly témák is megbújnak a dallistán, tehát van amit nem kell túl gondolni, valamire viszont érdemes ügyelni.

A zene a legjobb fájdalomcsillapító, ha fáj az élet. Nagyon tisztelem azokat a zenészeket, akik politikai üzeneteket közvetítenek. A Mägóval sokszor küldtünk komoly üzeneteket, de legbelül a zenész feladata az, hogy az ember elfelejtse a problémáit. A többi, az arany- és platinalemezek csak trófeák az egódnak, amit kiakaszthatsz a szobád falára. Számomra az a legjobb, amikor az emberek jól érzik magukat.

- zárta gondolatmenetét.

mago-alcorcon19-1-30.jpeg

süti beállítások módosítása