Eltűnt énekesnők nyomában: Vibeke Stene
2017. április 22. írta: Sarok Bettina

Eltűnt énekesnők nyomában: Vibeke Stene

vibeke_stene_wallpaper_2_by_riversofbeauty-d4i8gg3.jpg

Vibeke Norvégiában született, Sokndal , Rogaland környékén, Steinar Stene és Sissel Bø Stene lányaként. Van két nővére, Ingvild és Maike. Tizenhárom évesen kezdett el énekórákat venni, majd egyre jobban elkezdte érdekelni a klasszikus ének. 23 éves koráig vett énekleckéket, mert azt akarta, hogy saját tanára legyen. Ő maga  is dolgozott énektanárként. Van egy fia és egy lánya. 

18 évesen csatlakozott a Tristaniához, miközben az iskolában továbbra is zenét tanult. Akkor  csatlakozott a bandához, amikor azok az első demójukat készültek felvenni, Vibeke akkoriban csak egy vendég énekes volt. Később azonban állandó tagja lett a zenekarnak. 2007 Február 27-én, személyes okok miatt kilépett a Tristaniából,  és kijelentette, hogy azt szeretné, ha beteljesítené régóta dédelgetett álmát - énektanár szeretne lenni.

a74ead0e4118c32cfa5c360515aa9817.jpg

2007 tavaszán, Vibeke jelentkezett a szimfonikus-metalt játszó, finn Nightwish együttes által meghirdetett énekesnői posztra, melyet  Tarja Turunen énekesnő távozása után hirdettek meg. A hír gyorsan elterjedt, azonban, Vibeke azt mondta egy interjúban: "Nem én vagyok a Nightwish új énekesnője".

2011-ben, szerepelt a "Queen of Broken Hearts"  című dalban az elektronikus  Plutho zenekar jóvoltából. Néhány évvel ezelőtt egy interjúban megkérdezték tőle, hogy van -e esély arra, hogy esetleg folytatja az éneklést, és ismét e csodás szakmában tevékenykedjen. Ő azt válaszolta, hogy ha kap egy jó ajánlatot, akkor igen.

2013. júniusában, hivatalos facebook-oldalán keresztül bejelentette, hogy visszatér a zenei életbe. Amíg az ismeretlen album úton volt, bejelentette, hogy ő is részt vesz az  Asgeir Mickelson extrém metal projektjében, az úgynevezett God of Atheists-ben, ami olyan zenészekből áll többek között, mint Vortex a Dimmu Borgirból, Ihsahn az Emperorból, illetve Trym Torson a Zyklonból. Vibeke jelenleg is a szoprán énekesnője a God of Atheists nevezetű együttesnek, ám a formáció keveset hallat magáról.

süti beállítások módosítása