Különleges megtiszteltetésben részesült Tarja
2017. április 24. írta: Sarok Bettina

Különleges megtiszteltetésben részesült Tarja

14079836_1291237870899805_1009507062055950546_n.jpg

A finn énekesnő jelenleg kényszerpihenőn van, miután a rajongók megértését kérve lemondta az április 20-ára tervezett fellépést, ugyanis  hangszálgyulladással küzd, az orvosok pedig szigorú pihenésre utasították őt, a mielőbbi gyógyulás reményében. A fellépés természetesen Turunen felépülése után meg lesz tartva. Néhány órája viszont kiderült, hogy a Nightwish egykori énekesnője hatalmas megtiszteltetésben részesült, ugyanis idén augusztusban egy finnországi Heavy Metal egyetemen fogja majd tiszteletét tenni.

A nyári intézményben kedvére válogathat az ember, azt illetően, hogy melyik "tantárgyat" is kívánja majd jobban megismerni. Mivel Finnország a metálzene őshazájaként van számontartva, továbbá e műfaj kulcsfontosságú szerepet tölt be a finn nép életében, így ennek fényében, egy három hetes kurzus veszi majd kezdetét, ami a metálzene történetét fogja elmesérni, valamint azt, hogy a keményzene miért is jelentős annyira az északon élő emberek számára.

A tanfolyamot egyébként Paolo Ribaldini fogja rendezni, aki nemcsak egy kiváló zenész- és énekes (természetesen a metálszintéren), de egy rendkívüli tanár is azok számára, akik jobban megszeretnének ismerkedni a metálzene minden apró kis részletével.

 

süti beállítások módosítása