5 érdekesség, amit talán még nem tudtál az Epicáról
2017. június 04. írta: Sarok Bettina

5 érdekesség, amit talán még nem tudtál az Epicáról

120619.jpg

1. A csapat 2002-ben alakult Sahara Dust néven, ez idő alatt pedig egy demót is piacra dobtak Cry for the Moon néven, ami mindösszesen két dalt foglalat magába. Mielőtt viszont megjelentették volna első lemezüket, a The Phantom Agony-t jelentős változások történtek a csapat háza táján....

2. Mielőtt megjelent volna The Phantom Agony Helena Michaelsen énekesnő úgy döntött: kilép az együttesből. Helyét az akkor még ismeretlen Simone Simons énekesnő vette át, aki akkoriban Mark Jansen gitáros párja volt. Az Epica előtt Simone-nak nem volt tapasztalata más zenekarokkal, ugyanis előtte csupán az iskolai musicalekben kecsegtette énektudását.

3.  A 2005-ös megjelenésű The Score – An Epic Journey nevezetű lemezük valójában egy filmzenéket tartalmazó korong, ami a holland Joyride nevezetű adaptációhot készült.

4.Az Epica Kamelothoz fűződő kapcsolata nemcsak a zenekar nevének tudható be, hanem az is közre játszik benne, hogy a csapat egykori énekese Roy Khan énekelt az Epica Trois Vierges című dalában. 2006-ban viszont Simone vendégszerepelt a Kamelot Blucher éa s The Haunting nevezetű dalában, mely nóták a Ghost Opera című lemezen kerültek elhelyezésre.

Mindezek túl, romantikus szálak is összekötik a két formációt, ugynais Simone a felesége a Kamelot billentyűsének, Oliver Palotainak, 2013. október 2-án pedig megszületett kisfiuk, Vincent.

 

5. Mark Jansen pszichológiai végzettséggel rendelkezik. Mielőtt a mikrofont és a gitárt válaszotta volna, Mark pszichológiát tanult az iskolában, és végül le is diplomázott. Megszerzett tudását pedig kellően felhasználja dali írásakor.

57ff23cf-epica-live-facebook-q-a-session-with-guitarist-vocalist-mark-jansen-posted-image.jpg

süti beállítások módosítása