Ilyen csodás volt az idei Raskasta Joulua koncertsorozat
2017. december 17. írta: Sarok Bettina

Ilyen csodás volt az idei Raskasta Joulua koncertsorozat

raskastajoulua750x500.jpg

Mint ahogyan minden évben, idén is turnéra indult a finn Raskasta Joulua névre keresztelt formáció, mely alakulat különlegessége abban rejlik, hogy metálénekesek énekelnek különböző finn- és svéd nyelven íródott karácsonyi dalokat, természetesen mindet metálköntösbe bújtatva. Az idei repertoár viszont igencsak különlegesre sikeredett, ugyanis a Nightwish hangjai, Tarja és Marco Hietala 12 év elteltével ismét egymás oldalán létek színpadra, és több dalt is együtt énekeltek el.

Kétség sem fér ahhoz, hogy a rajongóknak ezáltal az egyik legnagyobb álma vált valóra, mi több, kiderült, hogy az énekesek barátsága  - a rideg elválás ellenére is - töretlen maradt, hiszen több alkalommal is egymásra borultak, és szemel láthatóan élvezték egymás társaságát. A két zenész egyékbént korábban már kifejtette véleményét a közös munka kapcsán, melyből kiderült hogy már nagyon várják, hogy ismét együtt éneklhessenek.

Most nagyon jó közöttünk az együttműködés, már nagyon várom a közös fellépéseket. A múlttal már egyáltalán nem foglalkozunk, a feszültségek pedig idővel még jobban enyhülnek majd.

-árulta el Hietala, Tarja pedig eképp nyílt meg kollégájával kapcsolatban:

Mostanában az a finn ember vagyok, aki puszival köszön a barátainak, amikor találkozunk, így vélhetően Marcót is így köszöntöm majd.

-idézi Tarja szavait egy finn lap.

turunenhietala4.jpg

A koncertsorozat egyébként többször is teltházzal zárult, olyan énekesekkel a fedélzeten, mint Juha-Pekka_Leppäluoto, Floor Jansen, Elize Ryd, Tony Kakko, Joe Lynn és még sokan mások.

süti beállítások módosítása