Szívesen írna filmzenét Tuomas Holopainen
2018. december 08. írta: Sarok Bettina

Szívesen írna filmzenét Tuomas Holopainen

13-3-10138770.jpg

Jelenleg is zajlik a Nightwish Decades címre keresztelt turnéja, ami a márciusban, azonos néven kiadott válogatásalbum megkoronázásaként került megrendezésre. A csapat agya, Tuomas Holopainen azonban már lázasan dolgozik a következő nagylemezen is, amiről korábban úgy nyilatkozott, hogy hamarosan teljesen egészében elkészül

Jelenleg úgy tudni, hogy az újdonság 2020-ban kerül boltokba, ám most úgy tűnik, hogy kicsivel előbb, talán már 2019, végén kezükbe vehetik a tűkön ülő fanatikusok. A Nightwish-frontembere, ugyanis nemrégiben adott egy igen terjedelmes interjút a Metal Journal riporterének, melyben több ízben is kitért a készülő korongra, a tegnap újra debütált End Of An Erára, de Jukka Nevalainen állapota is szóba került.

A zenekar többi tagja még egyetlen dalt sem hallott, bár még nagyon korán van - de mint mindig, most is meg lesznek a tipikus Nightwish-elemek, de mégis fellelhető lesz valami új. Az új albumon folytatni fogjuk azt, amit korábban is csináltunk... Mindössze annyit mondhatok, hogy nagyon jól állnak a dalok, de még rengeteg csiszolni valóra, és próbára lesz szükség, de azt hiszem 2019. végére készen áll majd arra, hogy a kezünkbe vehessük.

- meséli az újdonság kapcsán, majd szót ejtett a tegnap újra boltokba került End Of An Era című DVD-ről, ami az utolsó kiadvány volt, a formáció eredeti felállásával:

Erről mindössze három héttel ezelőtt hallottam. Senki sem kérdezett meg minket. Fogalmam sem volt az újra kiadásról. Semmi közöm hozzá, tényleg nem tudok róla semmit.

- firtatta.

Amikor nagyon fiatal vagy, nagyon ambiciózus vagy. Csak is zenélni és turnézni szeretnél, majd az idő múlásával az élet más dolgaira is figyelned kell - család, gyerekek, stb. A korai években mindannyiunk életében csak a Nightwish számított, semmi más, manapság azonban egyensúlyba kell helyezni a dolgokat.

- fejtette ki gondolatát, miszerint miért adott ki gyakrabban lemezeket az egykoron Tarja Turunen vezette finn brigád.

gettyimages-85343316-1024x1024.jpg

A zenésznek azonban köztudottan van egy álma, ami nem más, mint az, hogy egyszer filmzenét szerezhessen. A Nightwish 2012-ben Imaginaerum elnevezésen egy filmet is vásznakra küldött, amihez kapcsolódott egy filmzenéket tartalmazó lemez is, Imaginaerum - The Score címmel. Tuomas vélhetően ezen a vonalon szeretne majd tovább haladni, tervét azonban egyelőre jegelnie kell, s, hogy miért arra eképp válaszolt:

Ez egy olyan dolog, amit a jövőben mindenképp kiszeretnék próbálni. De kérlek, ne most, mivel a következő három év megállás nélkül a Nightwish-sel fog eltelni, de valamikor nagyon jó lenne. Talán nem is filmeknek szereznék zenét, bár az is csodálatos lenne, mondjuk jó szép lenne természet-dokumentumfilmekhez és játékokhoz is zenté szerezni.

-ecsetelte, majd szó esett Jukka Nevalainen állapotáról is: 

Még mindig közreműködik a zenekarral, hiszen ő a cég vezérigazgatója, így folyamatosan kapcsolatban állunk vele, de ha a dobosként nézzük a jövőjét, akkor hozni kell majd bizonyos döntéseket - de erről majd később mondhatok többet. Jobban érzi magát, és nekünk most ez a legfontosabb.

-vallotta.

nightwish_c_ville_juurikkala-6260.jpg

süti beállítások módosítása