Nightwish: 20 éves az Oceanborn
2018. december 10. írta: Sarok Bettina

Nightwish: 20 éves az Oceanborn

1538-large_default.jpg

1998-ban jelent meg a Nightwish második és egyben úttörő sikereket hozó nagylemeze, az Oceanborn. A Tarja Turunen vezette formáció 1997-ben debütált, Angels Fall First nevezetű korongja bár sikert hozott a konyhára, mégis eltörpült utódjai mellett. A csapat ugyanis a második lemezt sokkal jobban felépítette, megannyi pörgős nótával, melyek ma is hatalmas kedvencek a rajongók köreiben.

Ezen az albumon hódított világot a Stargazers, a Sacrament Of Wilderness, a The Pharao Sails To Orion, a Sleeping Sun, a Devil & The Deep Dark Ocean, vagy a feldolgozott Walking In The Air. Az örömbe azonban üröm is csordul, ugyanis nemrégiben kiderült, hogy finn brigád háza táján már akkor felmerültek a problémák, olyannyira, hogy a gitáros Emppu Vuorinen, valamint a dobos, Jukka Nevalainen fontolgatni kezdték távozásukat a zenekarból.

Szerencsére idejében orvosolni tudták a problémákat, így a formáció együtt maradt, majd szép lassan sikert sikerre halmoztak. A frontasszony egy korábbi interjúban elmesélte, hogy számára a legnagyobb kihívás a Passion And The Opera feléneklése volt, sőt, ki is toltak vele, hiszen a dal végére bevágták azt a részt, amikor a vokalista csupán gyakorolt, hogy minél jobban megfeleljen az elvárásoknak.

118386756-2.jpg

Kiderült az is, hogy számos dal  másként került komponálásra, tehát  Tuomas tervei egészen máshogy festettek, mint ami végeredmény lett, sőt, az együttes a Sacrament Of Wildernesshöz készült kisfilmmel sem volt maradéktalanul elégedett, bár a kislemez hatalmas siker lett, ugyanis a lemezlisták élére került - amire senki sem számított.

 A dallista:

1. Stargazers 
2. Gethsemane 
3. Devil & The Deep Dark Ocean 
4. Sacrament of wilderness 
5. Passion And The Opera 
6. Swanheart 
7. Moondance 
8. The Riddler 
9. The Pharaoh Sails To Orion 
10. Walking In The Air 
11. Sleeping sun

 

süti beállítások módosítása