Elize Ryd kifakadt! Kellemetlen szituációkról mesélt az Amaranthe frontasszonya
2019. július 06. írta: Sarok Bettina

Elize Ryd kifakadt! Kellemetlen szituációkról mesélt az Amaranthe frontasszonya

28950818046_d241f2ba3f_b.jpg

Hatalmas izgalom övezte az Amaranthe új albumának megjelenését, hiszen ez volt az első olyan korong, amin már nem Jake E. hangját hallhatjuk. Az immár Nils Molin énekessel kiegészült együttes, Helix névre keresztelt nagylemeze egyébként tavaly októberben töltötte meg a lemezboltok polcait, természetesen hatalmas sikert vonva maga után.

Kiderült az is, hogy az újdonság rekordidő alatt elkészült, erről korábban így nyilatkozott Elize Ryd:

Két hónap alatt megírtuk, és szintén két hónap alatt fel is vettük a teljes albumot. Tudom, őrültek vagyunk, de ez az, amit nagyon szeretünk. Szeretjük, amikor az emberek megőrülnek. Csak menj és csináld azt a sz**t - csinálj olyan dolgokat, amiről nem gondolod, hogy képes vagy rá. A kiadónk kérdezte, hogy: « srácok biztosak vagytok abban, hogy két hónap elég lesz, hogy új albumot írjatok. » És persze mi nem szeretünk nemet mondani, így természetesen igennel válaszoltunk. És megcsináltuk.

- vallotta.

Bár a közönség nagyrészét megnyerte a korong, még így is akadtak olyanok, akik bele tudtak kötni egyes dolgokba. A formáció két alapítótagja, Elize és Olof Mörck nemrégiben adtak interjút a Plekvetica nevezetű lapnak, amelyben a frontasszony elmondta, hogy a Helix - és az összes eddigi lemezük - megjelnése után elolvasott néhány kommentet, melyek kapcsán eképp fakadt ki:

elize-nils-amaranthe.jpg

Fotó: Facebook/Volt Fesztivál Official

Általában, amikor megjelenik egy album, ahogyan ebben az esetben is történt, elolvastam néhány megjegyzést, mely szerint « Nils nem kapott annyi vokált, mint Elize ». Ekkor  elgondolkodtam azon, hogy « Önző lettem volna? » Énekelek kicsit az előkórusban, a kórusban és ez így rendben is van. Mi egyáltalán nem versenyezünk a másikkal, csak megírjuk a dalokat, majd rögzítjük őket, később természetesen benned van az az érzés, hogy « még ez is kellett volna » . Azt hiszem, minden egyes albumnál fejlődünk. Szeretném, ha Nils többet énekelne. Nekem ezzel egyáltalán nincs problémám. Azt hiszem, hogy ezt meg is fogjuk csinálni - miután megjelenik egy album elkezdesz gondolkodni azon, hogy a következőn hogyan lehet kiegyenlíteni a mérleget.

- magyarázta.

Úgy hiszem, hogy ez egy szerves dolog a számunkra, az, hogy megtaláljuk a megfelelő hangot a megfelelő személynek, különösen így volt ez a Helix esetében. Szinte az összes vokális részt Elize írta, néhány esetben pedig nem igazán tudtuk eldönteni, hogy « Ezt most Nils vagy Elize kapja? », amikor a stúdióban vagy, akkor megjön az az érzés, hogy hova is kell, hogy menjen. Azt hiszem csak néhányszor volt olyan, hogy « Ó, ezt kinek is kell énekelnie? »

- tette hozzá Olof.

news_2018-9-30_amaranthe-release-countdown-single-and-video-735x400.jpg

Ha mindez nem lenne elég az énekesnő egy másik kellemetlenségről is szót ejtett, amit egyelőre kénytelen elfogadni és együtt élni vele:

Ez ami velem van olyan, mint valami varázslat - minden egyes alkalommal, amikor elmegyek és szórakozom, megbetegedek. Egyik alkalommal csatlakoztam Olofhoz, azt hiszem, az egyik turné utolsó állomásán - « Menjünk vacsorázni és nézzünk szét a városban » - aztán beteg lettem. Nem tudom mi lehet ez. Lehet, hogy mentális, de dolgoznom kell rajta, mert egyet értek Oloffal - nagyon fontos, hogy lássam a világot, így kevésbé vagyok ideges a fellépésen, talán egy napon nyugalmat találok és megváltoztatom a rutinjaim, mondjuk, ha korán ébredek, akkor elmegyek és szétnézek.

- mesélte kissé elkeseredetten.

Csak, hogy boldog befejezése is legyen a beszélgetésnek,a srácok azt is elárulták, hogy mielőbb el szeretnék kezdeni az új album készületeit, mellyel kapcsolatban igencsak fel vannak villanyozva. 

 

süti beállítások módosítása