Hamarosan elkezdi új lemeze munkálatait a Wintersun
2019. július 15. írta: Sarok Bettina

Hamarosan elkezdi új lemeze munkálatait a Wintersun

e44c47758d.jpg

2017-et írtak a naptárak, amikor is hosszas várakozás után új lemezt dobott piacra a Wintersun. A The Forest Seasons elnevezésű kiadványukkal jelneleg is járják a világot, ami viszont ennél is különlegesebb az az, hogy debütáló lemezük - a saját magukról elnevezett Wintersun - jubileuma alkalmából különleges fellépéseknek is részese lehetett/lehet a nagyérdemű.

Néhány órája robbant bombaként a hír, miszerint Jukka Nevalainen búcsút intett a Nightwish-nek, helyét pedig hivatalosan is Kai Hahto vette át, aki 2011 óta dolgozik együtt a csapattal, a legutóbbi Nightwish-lemezt pedig már ő dobolta fel. A Wintersun tagjai természetesen nem hagyták szó nélkül a történteket, közösségi-oldalaikon pedig a következőket ecsetelték:

Kérlek csatlakozz hozzánk és gratulálj Kai-nak, aki a Nightwish teljesjogú tagjává vált! Elolvastuk a hírt és nagyon boldogok vagyunk, amiért Kai és a Nightwish egymásra talált!

66518351_10162067643095068_5791397888349175808_n.jpg

- áll a formáció közleményében, majd szót ejtettek a rájuk vonatkozó eseményekről is:

A Wintersun nagyon szerencsés volt, amiért az elmúlt időben négy csodálatos dobossal játszhatott: Kai Hahto, Timo Häkkinen, Rolf Pilve, Heikki Saari! Ahogyan korábban bejelentettük, a nyár végezetével a Wintersun visszavonul a turnézástól, elkezdünk dolgozni az új albumunkon, és majd meglátjuk mit tartogat a jövő!

- vallották.

Köztudott, hogy a várva várt Time II nevezetű album végül nem került kiadásra, ám a formáció főnöke, Jari Mäenpää korábban úgy nyilatkozott, hogy idővel ugyan, de rögzíteni fogják a korongot.Arról egyeéőre nincs rendelkezésre álló információ, hogy ezúttal a szóban forgó kiadványt rögzítik-e, vagy ezúttal is egy teljesen új ötleteken alapuló albumot jelenítenek meg.

* Csak, hogy félreértés ne essék, Kai megerősítette, miszerint függetlenül attól, hogy most már a Nightwish tagja, nem fog kilépni a Wintersunból - legalábbis egyelőre nem fontolgatja ezt a lépést.

süti beállítások módosítása