Beindult a gépezet! Hivatalosan is készül az új Nightwish-album!
2019. július 17. írta: Sarok Bettina

Beindult a gépezet! Hivatalosan is készül az új Nightwish-album!

1280x72500.jpg

Köztudott, hogy a most már csupán csak  többnyire finn tagokat számláló együttes jövő tavaszra datálta új lemeze megjelenését, ami Tuomas Holopainen elmondása szerint a 2015-ös megjelenésű Endless Forms Most Beautiful jegyein kíván haladni. A legutóbbi lemezük egyébként vegyes fogadtatásban részesült, hiszen a célközönség úgy ítélte meg, mint a korábbi lemezeik összemixelt változatát.

Ha mindez nem lenne elég, az énekesnő hangi adottságai sem lettek maradéktalanul kivitelezve, hiszen Floor Jansen sokkal többre képes, mint amit a már fent is említett albumon produkált. Többször is elhangzott már, miszerint a Nightwish-főnök egyelőre magának tartogatta az új nótákat, ami a mai napon hivatalosan is véget ért, ugyanis a holland metálkirálynő bejelentette, hogy a nap folyamán elkezdődtek a próbák, melynek során átnyálazzák Tuomas szerzeményeit, melyek felkerülnek majd a kilencedik albumukra.

Az öröm persze ürömöt is hordoz, ugyanis alig két napja jelentették be, miszerint a Nightwish újabb extagot köszönthet Jukka Nevalainen személyében, aki elhatározta, hogy nem teszi kockára azt, hogy a felépülést követően esetleg visszaessen, így helyét hivatalosan átadta Kai Hahtónak, aki mintegy megnyugtatásként elmondta, hogy függetlenül attól, hogy most már ő a Nightwish dobosa, nem fog kilépni a Jari Mäenpää  vezette Wintersunból.

 

süti beállítások módosítása