Végre! Albumpremier + vélemény: Twilight Force - Dawn Of The Dragonstar
2019. augusztus 16. írta: Sarok Bettina

Végre! Albumpremier + vélemény: Twilight Force - Dawn Of The Dragonstar

Meghallgattuk, véleményezzük - nem kötelező egyet érteni!

tf3540382043_photo.jpg

Hosszas és egyben igen izgalmas várakozás ért véget, ugyanis a mai napon végre boltokba került a Twilight Force harmadik albuma! Köztudott, hogy a különleges hangzásvilágú metálzenekar 2017-ben intett búcsút énekesüknek, Christian Erikssonnak, aki azóta új csapata révén tért vissza a rivaldafénybe.

A Twilight Force szekere természetesen gőzerőkkel tovább robogott, új énekesük pedig Alessandro Conti lett, akivel a fedélzeten egy mérföldkövet is magáénak tudhatnak a svédek, hiszen az olasz vokalista az egyik legkiemelkedőbb alakja a metálzene palettájának. A Trick or Treat frontembereként is ismert mikrofonvirtuóz bemutatkozása a Night Of Winterlight című szám keretein belül történt meg, ami hatalmas siker lett, ám mégis eltörpülni látszik, az album névadójaként szolgáló Dawn Of The Dragonstar mellett, mely nóta a múlt hónapban debütált egy kisfilm kíséretében.

Ahogyan azt fent is említettük, a mai napon a teljes album meghallgatható/beszerezhető, ami azért is jó, mert már a megjelenése előtt is igen pozitív visszajelzésekkel gazdagodott - nem véletlenül. Személy szerint, a még nem hallott dalok közül elsőként a kislemezként is megjelent Queen Of Eternity-t volt szerencsém hallani, ami amellett, hogy fülbemászó dallama van, szövegileg összerakva kicsit kusza, de ez nem jelenti azt, hogy másodjára nem lesz jobb hatással. (másodjára valóban jobb!)

 Lehet, hogy Allyon csodás hatása, de egyelőre a Dawn Of The Dragonstar az egyetlen TF-lemez, amit a legelső hangtól a legutolsóig meghallgattam! - magam sem tudom miért, pedig valamikor a második korong debütálásakor ismertem meg őket és hát...szerelem volt első hallásra. Általában, amikor egy zenekar énekest cserél, az előd mindig űrt hagy maga után az útóddal szemben, és érezhető is egy kis hiányérzet, amit érdekes módon én személy szerint a Twilight Force esetében egyáltalán nem tapasztaltam, sőt, kissé sikerül is megfeledkeznem arról, hogy Conti mester valójában nem az első énekese a csapatnak....

Szerintem, a zenekar ezelőtt még soha nem volt erősebb és változatosabb, szóval ezt a színvonalat tesség tovább fokozni srácok! A mai napig abban a tudatban éltem, hogy miután a Sabaton új lemeze 99%-ban megnyert, idén jobb kiadvánnyal nem találkozok, ami felül tudná múlni a The Great Wart, DE MEGTÖRTÉNT. Az én szememben hivatalosan is a Dawn Of The Dragonstar lett az év albuma (erre majd még visszatérünk, amikor megjelenik Tarja új albuma is!), és nem, nem fogok kitérni külön-külön a dalokra, hiszen egytől egyig fantasztikusak, belekötni egyikbe sem tudok - bár az eddigi is köztudott volt, hogy a Twilight Force dallamvilága, az nagyon is az én világom.

twilight_force_hysteria-980x600.jpg

Disney metal, az meg mi a f***??? Mielőtt rátérnénk a lényegre, nem tudok elmenni néhány komment mellett, melyekbe akarva-akaratlanul, de belebotlottam, és megragadt az agyamban....egyik ilyen a Disney metal megnevezés, ami fogalmam sincs honnan jött, és mi vezérelte a a jóembereket, hogy ezt a következtetést levonják, de ha valaki rájön könyörgöm szóljon, mert nem vágom, hogy honnan az a Disney metal, mert nekem tutira egy mesécske sem ugrott be miközben a dalokat hallgattam. 

Amúgy meg, az is tökre felesleges, hogy minden áron, de legalább egy olyan zenekart találnak, amihez elvileg hasonlít, pedig annyira nem is, vagy pedig egyáltalán nem. Az a jó a metálban, hogy sok géniusz uralja a műfajt, számos, eltérő elképzeléssel, és bár néha megesik, hogy egy-egy csapat magán hordozza inspirációi jegyeit, de szerencsére olyan is akad, ami folyamatosan újat tud mutatni, és nem hasonlítható össze egy formáció munkásságával sem. Minden zenekar attól jó, hogy más, a Twilight Force pedig azért jó, mert nagyon más.

Na most már tényleg befejeztem a szóf*****, szóval jöjjön is az album, amit mindenképp érdemes meghallgatni! Amennyiben megtettétek mondjátok el véleményeteket, Nektek, hogy tetszett?! Mi imádtuk!!!

10/10

süti beállítások módosítása