Hamarosan bemutatkozik a Metal De Facto
2019. szeptember 17. írta: Sarok Bettina

Hamarosan bemutatkozik a Metal De Facto

mdf_bg1920.png

Még idén bemutatkozik az Ensiferum basszerosának vadonatúj formációja, ami Metal De Facto elnevezésen kívánja begyűjteni a metál-rajongókat. A csapatot Sami Hinkka és Esa Orjatsalo hívta életre még 2017-ben, a duóból viszont hamar zenekar cseperedett a további tagok érkezésével.

A formáció elsődleges terve az, hogy minden egyes album górcső alá kap egy országot, majd annak kultúráját és történelmi illetőségeit boncolgassa. Elmondásuk szerint, dalaikban egyaránt fellelhető lesz a mitológia, de a filozófiát sem dopták kútba, sőt. Első lemezüket, - ami az Imperium Romanum elnevezést kapta - még idén boltokba kívánják küldeni, ami teljes egészében a Római Birodalomra és az azt övező mende-mondákra épült.

Ahogy a banda neve is mondja, ez szín tiszta heavy-metál lesz. Erről szól a Metal De Facto. Az Imperium Romanum egy olyan album, amit egy hatalmas metál-rajongó készített más rajongók számára. Ha mondjuk, fiatalon hallottam volna ezt az albumot, akkor nagyon izgatott lennék!

-ecsetelte röviden Esa Orjatsalo.

A Metal De Facto a következő géniuszokat állította csatasorba:

Mikael Salo - Ének
Esa Orjatsalo - Gitár
Mikko Salovaara - Gitár
Sami Hinkka - Basszusgitár
Benji Connelly - Billentyűk
Atte Marttinen - Dob

Az újdonsült brigád elmondta, hogy az elkövetkezendő hetekben nyilvánosságra hozzák, mikor is érkezik debütáló korongjuk, amiről bővebben is elmélkednek majd.

 

View this post on Instagram

A post shared by Metal De Facto (@metaldefacto) on

süti beállítások módosítása