Sonata Arctica: 20 éve debütált az Ecliptica!
2019. november 22. írta: Sarok Bettina

Sonata Arctica: 20 éve debütált az Ecliptica!

ecliptica_cover0.jpg

Idén is számos újdonságban volt részünk, ám a zenekarok amellett, hogy újdonságaikkal szuperálnak, nem feledkeznek meg a már megjelent korongjaikról sem, melyekre méltán lehetnek büszkék. A Sonata Arctica szeptemberben dobta piacra tizedik nagylemezét a Talviyö képében, ami őszintén bevallva nem aratott felhőtlen sikert a nagyérdemű körében.

A srácok azonban nagyon büszkék a kiadványra, a mai nap pedig egy igen különleges alkalom a számukra, hiszen napra ontosan húsz éve került boltokba debütáló nagylemezük, az Ecliptica. A Tony Kakko vezette formáció azonnal berobbant a köztudatba, az album pedig olyan, máig nagy kedvenceket sorakoztatott fel, mint a FullMoon, a Replica, vagy akár a Letter To Dana - csak, hogy néhányat említsünk.

A formáció olyannyira nagy sikerű lemezt tisztelhet az Ecliptica képében, hogy 2008-ban újra piacra küldték azt, egy kissé felfrissítve, a kiadvány 15 éves jubileum alkalmából pedig harmadszor is világot hódított, ám ezúttal teljes egészében az új felállású csapat előadásában, a számlista pedig további két tétellel bővült.

Az albumot 1999-ben megjelenített tagok mind visszaemlékeztek a kezdeti időkre, így többek között Tony Kakko és Jani Liimatainen is ejtett néhány szót közösségi-oldalaikon. 

sonata-arctica30.jpg

A zenekar felállása a következő volt a lemez első két kiadásában:

Tony Kakko - ének, billentyűk
Jani Liimatainen - gitár
Tommy Portimo - dob
Janne Kivilahti - basszusgitár
A 2014-es kiadás viszont már a következő zenészeket jegyzi:
Tony Kakko - ének, billentyűk
Elias Viljanen - gitár
Henrik Klingenberg - billentyűk
Pasi Kauppinen - basszusgitár
Tommy Portimo - dob 

Nosztalgiázz velünk Te is!

süti beállítások módosítása