Hoppá, micsoda véletlen! Elképesztő hasonlóság a Nightwish és egykori énekesnőjük borítója között
2020. január 17. írta: Sarok Bettina

Hoppá, micsoda véletlen! Elképesztő hasonlóság a Nightwish és egykori énekesnőjük borítója között

collage0_1.jpg

Hosszas várakozás után, a minap rántotta le teljes egészében a lepet új albumáról a Nightwish. A formáció hosszú időt töltött el az újdonság tökéletesítésén, a munkálatok pedig a napokban hivatalosn is befejeződtek. Azt már korábban megtudhattuk, miszerint a kilencedik alkotásuk egyik lemezükkel sem lehet majd összehasonlítani, ám arról egyáltalán nem volt szó, hogy a borítóról azonnal a formáció arca és hangja ugrik be a nagyérdeműnek...

A szemfülesebb fanatikusok, ugyanis akarva-akaratlanul, de amint rápillantottak az új Nightwish-album borítójára, azonnal a csapat egykori pacsirtájának újdonsága elevenedett meg előttük, vagyis Tarja vadonatúj lemezének borítója, az In the Raw. Viszonylag hamar be is indultak a jobbnál jobb alkotások kreálása, így volt aki az ex-Nightwish-énekesnőt szerkesztette a borítóra, de olyan is akadt, aki a zenekar nevét, valamint az album címét ugyanazon betűtipusban tüntette fel, mint ami Tarja lemezén is visszaköszön. 

A jóból nem maradhattak ki természetesen a jólirányzott poénok sem, melyek többnyire a dalcímekkel kapcsolatosak, mint például az, hogy a dalcsokor jobban hasonlít egy vázlatra, mintsem egy kiforrt tervre - tartalmukat nem ismerve persze nem ajánlatos előre ítélkezni.

collage000.jpg

Csak néhány, a poénos mémek közül

Rajongók millió kíváncsiak arra, min is dolgozott Tuomas Holopainen és csapata, ám nem kikerülendő az, hogy már most vegyes fogadtatásban részesült a kiadvány, - különösen ami a dalok címét illeti. Egyesek továbbá azt is pedzegették, miszerint a korong második részén szereplő nóta teljes egészében instrumentális, hiszen hosszúságát tekintve erre lehet következtetni.

Már a csapat legutóbbi nagylemeze, az Endless Forms Most Beautiful is egy igen különleges témát érintett, ám a végeredmény nem aratott felhőtlen sikert, hiszen kritikusok és rajongók is egyöntetően úgy határoztak, hogy ez lett a zenekar eddigi legrosszabb albuma. Az újdonsült információk fényében kijelenthetjük, miszerint  ezúttal sem egy mindennapi tematikájú alkotással lesz dolgunk, a kérdés már csak az, javulni látszik-e a helyzet, vagy a zenekar szép lassan halad a lejtőn lefelé...

süti beállítások módosítása