Within Temptation: Hat éve jelent meg a Hydra!
2020. január 30. írta: Sarok Bettina

Within Temptation: Hat éve jelent meg a Hydra!

within-temptation-hydra-cd.jpg

2014-et írtak a naptárak, amikor hosszas várakozás után, január 22-én végül megtöltötte a lemezboltok polcait a Within Temptation visszatérő nagylemeze, a Hydra. A 2011-es megjelenésű, The Unforgiving után, merőben nagyobb változtatások álltak be a csapat frontján, ugyanis egyre inkább felerősödtek a modern zenei ötvözetek.

A lemez azonban nemcsupán a modernebb hangzástól lett az egyik legsikeresebb alkotása Sharon den Adeléknek, hanem sokkal inkább attól, hogy mindösszesen öt vendéggel karöltve kerültek rögzítésre a tételek! A Dangerous című tételben Howard Jones ragad mikrofont a holland énekesnő mellett, az amerikai rapper, Xzibit az And We Runt teszi különlegessé stílusával, Dave Pirner és Piotr Rogucki  pedig külön-külön ékesíti a Whole World Is Watching címre kersztelt szerzeményt.

Az ötödik duettpartner, a Nightwish énekesnője, Tarja lett, aki a Paradise (What About Us?) című számban alkot egy hatalmasat kolléganőjével. A formáció és a finn metálkirálynő e duettel milliók álmát váltotta valóra, hiszen köztudott, hogy a Nightwish és a Within Temptation egyazon évben indult világot hóditani, majd szép lassan egyformán aratták sikereiket is. 

Érdekesség, hogy a zenekar az összes duettes dalt megfilmesítette, a legnagyobb sikereket azonban mégis a Paradise zsebelte be, ugyanakkor  legnépszerűbb és egyben legjobb duettnek is ezt a nótát tartják számon a kritikusok és fanok is egyaránt. Az ominózus duett egyébként a rajongók legnagyobb örömére koncerteken is többször elhangozott, mitöbb felkerült Tarja 2016-os megjelenésű, The Brightest Void - The Prequel címre keresztelt lemezére is. 

Sharonék a Hydra képében egy igen erős albumot tisztelhetnek, ugyanis a rajta helyet kapott 10 dal mind közönségkedvenc lett, maga a korong pedig több ország listáján is egészen az első helyig menetelt. Mindezek mellett, a kiadvány több díjátadón is jelölve lett - különböző kategóriákban. 

A dallista:

1. Let Us Burn
2. Dangerous feat. Howard Jones
3. And We Run feat. Xzibit
4. Paradise (What About Us?) feat. Tarja
5. Edge Of The World
6. Silver Moonlight
7. Covered By Roses
8. Dog Days
9. Tell Me Why
10. Whole World Is Watching feat. Dave Pirner /Piotr Rogucki

559104.jpg

süti beállítások módosítása