Tuomas Holopainen: „Csináljunk egy albumot az énekeseknek"
2020. február 04. írta: Sarok Bettina

Tuomas Holopainen: „Csináljunk egy albumot az énekeseknek"

77qyej5v4jm2rifltgfyvt.jpg

Izgalmas időszak elé nézünk, ugyanis április 10-én csalogatja majd a lemezboltok környékére a nagyérdeműt a Nightwish várva-várt kilencedik nagylemeze. Az újdonság tudatosan kapta a Human. :II: Nature. elnevezést, ugyanis  a nóták teljes egészében az emberiség és a természet világából táplálkoztak.

Napokon belül egyébként már meg is érkezik az első kislemez, a választás pedig a Noise című számra esett, mely szerzeményhez immár két előzetes is érkezett. Maga a kisfilm világa is különleges témát dolgoz fel, megspékelve egy rakás selfie-vel, és persze életünk elmaradhatatlan eszközeivel, az okostelefonokkal.

Tuomas Holopainen korábban már fecsegett egy pöppet egy finn lapnak, melynek során elárulta, miszerint a korong elhivatott célja az, hogy fényt hozzon az életünkbe még akkor is, amikor a világ tele van egy csomó rosszal. Mindezeken túl, elárulta, hogy Floor Jansen énekesnőnek egyáltalán nem volt könnyű dolga a dalok feléneklésénél, amit most újfent megerősített:

Igazán sok munkája volt, de bevállalta, és nagyon élvezte az egész folyamatot, végül is, könnyedén vette az akadályokat. Amikor elkezded hallgatni a dalokat, akkor rájössz, hogy valóban nem volt egy könnyű feladat, ugyanis amellett, hogy szépen énekel, ugyanakkor egy történetet mesél el. Elbűvöl az előadásmódjával, különösen, ha a dal szövegére is odafigyelsz, és megérted azt. Az olyan daloknál, mint amilyen a Music is, nagyon fontos a dalszöveg. Hihetetlen munka van az egész albumban.

nw83251479_133033874848786_8827027194858601908_n.jpg

-támasztotta alá, korábbi nyilatkozatát.

Ezt követően elmondta, hogy az új album teljes egészében az énekesek színpada, ugyanis ezúttal sokkal inkább előtérbe került az ének, mint bármikor korábban:

Mindegyikük egyedi hangzással rendelkezik, valóban hihetetlen énekesek. Akkor miért is ne csinálnánk egy énekorientált albumot? Különösen, ami az album első felét illeti. Csináljunk egy albumot az énekeseknek!

- vallotta, majd zárásként arra is kiért, hogy miért lesz a második lemez csakis nagyzenekari fejezet:

Az első kilenc dalnál elhagytuk a nagyzenekaros részeket, így előtérbe kerültek a hangszerek és az éneknek is több szerep jutott. Szándéskosan döntöttünk így, ezért is lesz az album másik fele csakis nagyzenekari.

- közölte döntésüket.

noname2020020.jpg

süti beállítások módosítása