Emmanuelle Zoldan: „ Sosem próbáltam meg utánozni a korábbi énekesnőket"
2020. február 08. írta: Sarok Bettina

Emmanuelle Zoldan: „ Sosem próbáltam meg utánozni a korábbi énekesnőket"

sirenia_-10.jpg

Emmanuelle 2016-ban vette át a stafétabotot a Sireniában, miután a formáció távozásra utasította előző énekesnőjüket. A botrányos váltás rendesen fel kavarta az állóvizet, ám nem sokkal később csitulni kezdtek a kedélyek. Még abban az évben megérkezett a Sirenia vadonatúj lemeze, ami a  Dim Days of Dolor címet kapta.

A pozitív visszajelzések fényében hamar sztalhoz ült a zenekar, majd munkájuk gyümölcse Arcane Astral Aeons címmel, 2018-ban csücsült a boltok polcaira. A norvég származású együttes a közelmúltban jelentette be, hogy már gőzerőkkel készül újdonságuk, melynek megjelenését a jövő évre datálják.

A banda frontasszonya, Emmanuelle Zoldan mostanában adott egy trjedelmesebb interjút, melyben készségesen válaszolt a feltett kérdésekre, így neki köszönhetően most azt is megtudhattuk, hogy pontosan mikorra is várható a legújabb Sirenia-album:

Jelenleg új albumon dolgozunk, amit valószínűleg jövő augusztusban jelenítünk meg. Ez egy fantasztikus lemez lesz. Morten folyamatosan magasabb szintet lép, sokat fejlődik, amikor alkot valamit. Már alig várom, hogy megmutathassuk a rajongóinknak.

- újságolta.

81207980_731524594041465_6527584882245270832_n0.jpg

Ezt követően puszta kíváncsiságból arra a kérdésre is választ adott, hogy a régebbi dalok közül melyek a személyes kedvencei, amiket élőben is imád előadni:

Az új dalok természetesen jobban alkalmazkodnak a hangomhoz, hiszen számomra íródtak, és a legtöbbjük igazán erős hangzással bír a színpadon. A régebbi dalok is némileg illenek a hangomhoz, amit viszont nagyon szeretek előadni az a The Other Side, és az erőteljes Path to Decay.

- válaszolta, majd ebből fakadóan azt is elárulta, hogy milyen fogadtatásban részesült, amikor kiderült, hogy ő lesz ezentúl a vezető énekes:

Leggyakrabban nagyon jó visszajelzéseket kapok, az emberek azt mondják, hogy imádják, hogy erőteljesebb változatban adom elő a dalokat; természetesen tudom, hogy vannak olyanok, akiket ez zavar, hiszen egy másik hangtól szokták meg őket. Én teljes mértékben meg tudom ezt érteni.

- magyarázta.

collage0_2.jpg

Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy a saját személyiségemmel és érzelmeimmel adjam elő a dalokat. Talán az előadásmódom sötétebb mint a előző énekeseké, de soha nem próbáltam meg utánozni sem Henriette-t, sem Monicát, sem Ailynt. Mindössze önmagamat adom.

- tette hozzá. 

A vokalista befejezésül azt is elmondta, hogy azért is hallható merőben nagy változás a Dim Days of Dolor és az Arcane Astral Aeons kapcsán, mivel az előző lemez még Ailyn szoprán hangjára lett írva, így Emmanuelle-nek nagyon kevés ideje volt elsajátítania őket, ellentétben az utóbbi koronggal, ami már az ő mezzoszoprán hangfekvésére lett komponálva.

süti beállítások módosítása