Cristina Scabbia: „ Sötét időszak ez most a zenére nézve"
2020. március 23. írta: Sarok Bettina

Cristina Scabbia: „ Sötét időszak ez most a zenére nézve"

gettyimages-1192545065-2048x20480.jpg

Nap, mint nap szembesülünk a koronavírus-járvány terjedésének következményeivel, mely vírus valósággal rettegésben tartja az emberiséget. A zenevilág voltaképp rendesen megsínyli a járvány okozta felfordulást, hiszen számos előadó kényszerült lemondani a már leszervezett fellépéseit, melyek ha nem kerülnek bepótlásra hatalmas anyagi veszteségeket vonzanak maguk után.

Az előadók nyilván nem örülnek a kialakult helyzetnek, bár igencsak derűlátók, így igyekeznek pozitív lendületű közleményeket közvetíteni a rajongók felé, mondván, legyenek türelemmel, vigyázzanak magukra, tartsák be a karantén-és kijárási tilalom szabályait, hogy mielőbb véget érjen ez az úgynevezett rémálom.

Cristina Scabbia, a Lacuna Coil énekesnője többször is kifakadt közösségi oldalain, mondandóját pedig legtöbbször határozott, néha nyomdafestéket nem tűrő magatartással próbálta közölni, mintegy felhívás gyanánt, erősen utalva arra, hogy a karantén nem unalomból lett elrendelve, hanem a járvány mielőbbi megszűnésének illetve továbbterjedésének megfékezése érdekében.

A Kerrang magazinnak adott interjújában többek között arról diskurált, miszerint a jelenlegi helyzet igen sötét felhőket vonzott a zeneipar és a művészet felé, hiszen az előadók bevételének nagy része a turnézásból tevődik össze:

Sötét időszak ez most a zene és a művészet tekintetében. Frusztráló és szomorú, de mindannyian egy csónakban evezünk. Őrület, hiszen figyelembe kell venni, hogy egy zenekar megélhetése többnyire a turnézásból ered.

- magyarázta, majd szót emelt arról is, hogy ő és zenekara időben lemondták fellépéseiket, így semmiképp nem érheti őket veszteség:

tumblr_p4ses9t6yp1qjl607o1_12800.jpg

Előre vetítettük a helyzetet és ezért lemondtuk a turnénkat. Előre gondolkodtunk, és ezért a saját és a barátaink egészségére gondoltunk.

- vallotta, majd hozzátette:

Nagyon furcsa időszak ez. Karanténban vagyunk, mert ez a legjobb és egyben bevált módja annak, hogy elkerüljük a vírus terjedését.

süti beállítások módosítása