Karanténból üzent a rajongóknak Floor Jansen!
2020. március 23. írta: Sarok Bettina

Karanténból üzent a rajongóknak Floor Jansen!

eqrbavbxsaa_sk90.jpg

Egyre súlyosabban tombol a világ minden pontján az embereket egésznapos rettegésben tartó koronavírus-járvány, ami egyelőre ahelyett, hogy csillapodna, tömegszámra szedi még mindig áldozatait. Ennek következményeként rendkívüli helyzet állt elő, többek között a hatóságok kijárási tilalmat rendeltek el délután öt órától egészen hajnali ötig - szigorúan ügyelve arra, hogy a rendelet igenis be legyen tartva.

A zenevilág sínylette meg talán a leginkább ezt a helyzetet, hiszen a már leszervezett fellépések lemondásra kerültek, ezzel veszteséget okozva az előadóknak. Több zenész is megszólalt már a téma kapcsán, a Lacuna Coil frontasszonya több ízben is kifejtette véleményét, természetét ismerve pedig sokszor kicsit sem fogta vissza indulatait. Az olasz vokalista kommentárait a testvérblogon, tehát a Fémcsajok hasábjain találhatod meg kolléganőm tolmácsolásában.

Köztudott, hogy sokan le kellett, hogy mondják fellépéseiket, többek között a Nightwish, a finn formáció egykori énekesnője Tarja, valamint a jelenlegi Nightwish-pacsirta Floor Jansen is arra kényszerült, hogy egy másik dátumot keressen a már leszervezett buliknak.

Utóbbi néhány órája adott életjelet magáról, posztjából pedig kiderült, hogy saját otthonában kényszerült karanténba vonulni, miután már egy hete magas láz gyötri.

Sokunk számára mélységesen megváltozott a világ. Az egészség fontosabb lett a munkánál, a tudomány pedig a szociális médiánál, mi mindannyian pedig túlélünk, nem pedig élünk.

- kezdte megindító szavait, majd így folytatta:

20160703_004516_622915.jpg

Úgy írok most nektek, hogy láztól gyötörve az ágyban fekszem. Múlt hét kedd óta beteg vagyok, és most karanténban vagyok a saját vendégházunkban (ami szerencsére van). Ma a holnapi show-ra kellett volna repülnöm. Mindannyiunknak valahol máshol kellene lennünk, ahelyett ahol most vagyunk. Hálás vagyok, amiért erős testem van, ami bármilyen vírussal képes harcolni.

- magyarázta, majd eképp zárta bejegyzését:

Kerüld el a többiekkel való érintkezést, kérlek maradj otthon, ameddig csak tudsz! Figyelmesen kísérd a hivatalos közleményeket, kövesd a kormány által közzétett híreket, és semmiképp se olvass kamu híreket! Élvezd a napfényt, vagy akár egy jó könyvet, és légy abban a tudatban, hogy mindez hamarosan véget ér!

süti beállítások módosítása