Dal-és klippremier: Dalriada - Ezer Csillag
2020. június 04. írta: Sarok Bettina

Dal-és klippremier: Dalriada - Ezer Csillag

dalriada_20190528.jpg

2018-ban hódította meg a világot a Dalriada legutóbbi albuma, a Nyárutó. A formáció viszonylag hamar bejelentette, miszerint újdonságukra 2020-ban számíthat a nagyérdemű, emellett azt sem voltak rest elárulni, miszerint további érdekességek várják majd a fanatikusokat.

A világszerte elismert formáció, a minap jelentette be, miszerint a mai napon jelenítik meg vadonatúj tételüket az Ezer Csillag című szám képében, amihez egy különleges kisfilm is dukált. A Binder Laura vezette legénység nem véletlenül választotta a mai napot újdonságuk bemutatására, ugyanis pontosan ma van 100. éve annak, hogy aláírták a trianoni békediktátumot.

Az első világháborút lezáró trianoni békeparancs száz éves évfordulójának emlékére íródott az Ezer csillag című dalunk, amelyet az új lemez egy különleges tételeként most megosztunk Veletek. A dal mindent elmond helyettünk is. Fogadjátok olyan szeretettel, ahogy mi készítettük.

- kezdte hozzáfűznivalóját a zenekar.

28577834_10160209415445438_8256480219442529401_n.jpg

Nyilván minden éremnek két oldala, és minden népnek saját igazsága van, mi ezt nem is kívánjuk elvitatni, az Ezer csillag nem is valaki ellen íródott, hanem a mieinkért, értünk. A könnyek felszáradnak, a zokogásból sóhaj lesz, az idő kerekei könyörtelenül járnak, de a múltunkat, történelmünket senki nem veheti el tőlünk, az pedig arra tanít minket: ÖSSZETARTOZUNK!

- folytatták.

Napra pontosan száz éve kényszerült Magyarország aláírni az első világháborút lezáró trianoni békediktátumot, amely a puszta tények tükrében a következőket jelentette / jelenti hazánknak:
- Elveszett az ország területének kétharmada, 67%-a.
- A termőföld, a vasút- és úthálózat, az ipar kétharmada.
- 3,3 millió magyar került idegen fennhatóság alá, kényszerült kisebbségi létbe, akik sem népszavazással, sem semmilyen más módon nem nyilváníthatták ki szándékaikat.
- A létrejövő utódállamok területén rekedt több milliós magyarság azóta sem élvez sem kulturális, sem területi autonómiát, nyelvhasználathoz, kultúrához fűződő jogait minden létező adminisztratív eszközzel korlátozzák, asszimilációja statisztikai értelemben is vitathatatlan, a békeszerződésben vállalt kisebbségi jogok garantálása ellenére.
- olvasható közösségi oldalaikon.

süti beállítások módosítása